İstanbul Havalimanı’nda binlerce sülük ele geçirildi

Rusya'dan İstanbul Havalimanı’na gelen bir yolcunun valizlerinde yapılan kontrollerde, valizin içinde 20 bin adet canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 05:15
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 05:15
İstanbul Havalimanı’nda binlerce sülük ele geçirildi
EM
Erhan Meyveci Editör

29 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri, Rusya'dan gelen yabancı uyruklu bir yolcudan şüphelendi. Yolcunun valizleri X-Ray cihazında kontrol edildiğinde, bir valizin içinde canlı tıbbi sülükler olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, gümrük ekipleri durumu Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlilerine bildirdi.

Sülüklere el konuldu

Yapılan inceleme sonucunda, Rusya vatandaşı yolcunun, CITES (Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamında koruma altındaki canlı tıbbi sülükleri Türkiye'ye yasadışı yollarla sokmaya çalıştığı belirlendi.

Yolcunun, gerekli CITES belgesini ibraz edememesi üzerine, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 19 kilogram ağırlığında ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülüğe el konuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, sülüklerin kamu mülkiyetine geçirilmesine ve usulüne uygun yöntemlerle imha edilmesine karar verdi.

Ayrıca, Rus vatandaşa, tıbbi sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalıştığı için 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası verildiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa