Kocaeli'deki silahlı saldırıda bir kişi yaralandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan olayda bir kişi kaldırımda yürürken taksiden açılan ateşle bacağından vuruldu...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 05:35
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 05:35
Kocaeli'deki silahlı saldırıda bir kişi yaralandı
DHA
Kaynak DHA

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 24 yaşındaki Ferdi E., kaldırımda yürürken bir taksiden tabancayla ateş edilmesi sonucu bacağından yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Arapçeşme Mahallesi Gençlik Caddesi üzerinde meydana geldi. Plakası öğrenilemeyen bir taksiden, caddeye yakın bir akaryakıt istasyonundan geldiği düşünülen araçtan, kaldırımda yürüyen Ferdi E.'ye tabancayla 4 el ateş açıldı.

Bacağına isabet eden mermiyle yaralanan Ferdi E., saldırganın taksiyle kaçmasının ardından yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ferdi E.'yi Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemelerde, ateşin taksideki yolcudan mı yoksa sürücüden mi açıldığını belirlemek ve kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Eski eşini öldüren şüpheli tutuklandı

Kocaeli Gölcük'te, eski eşi Sözen Tutci'yi (55) öldüren ve bu sırada evde bulunan oğlu V.Y. (32) ile aralarında çıkan arbede sırasında kendisi de tabancayla yaralanan Mustafa Yılmaz, tedavisinin ardından tutuklandı.

Olay, 27 Temmuz akşam saatlerinde Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi'nde meydana geldi. Mustafa Yılmaz, kendisine kapıyı açan oğlu V.Y.'yi tabancayla bacağından vurduktan sonra, balkonda oturan eski eşi Sözen Tutci'ye kurşun yağdırdı. Tutci, olay yerinde hayatını kaybetti. Annesini korumak isteyen V.Y. ile babası Mustafa Yılmaz arasında arbede çıktı. Bu arbede sırasında Mustafa Yılmaz, tabancayla başından ve göğsünden vurularak yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı V.Y. ve Mustafa Yılmaz'ı çevredeki hastanelere kaldırdı.

Olayın ertesi günü tedavisi tamamlanan V.Y., adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cinayet şüphelisi Mustafa Yılmaz’ın tedavisi geçen hafta tamamlandı ve taburcu olduktan sonra polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Yılmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa