İstanbul'daki hastane saldırısında yeni gelişme

İstanbul Bahçelievler'deki hastane saldırısında tutuklu sayısı 15'e yükseldi. İşte yaşanan olaya dair son gelişmeler...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 06:35
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 06:35
İstanbul'daki hastane saldırısında yeni gelişme
EM
Erhan Meyveci Editör

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin acil servisi ve Mahmutbey Caddesi'nde meydana gelen silahlı saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı. Bu olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 11 kişi dün tutuklanmıştı. Bugün düzenlenen yeni bir operasyonla "Atız-Casper" isimli örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen 5 şüpheli daha Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi ve tutuklu sayısı 15'e yükseldi.

31 Ağustos Cumartesi günü saat 02.30 sıralarında Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayda, şüpheliler acil servis önüne gelerek hastane yönüne ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu dışarıda bulunan bir hastane polisi, bir jandarma, bir hastane güvenlik görevlisi ve 2 hasta yakını olmak üzere toplam 5 kişi yaralanmıştı. 

Aynı gece Mahmutbey Caddesi'nde düzenlenen başka bir silahlı saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada iki olayın birbiriyle bağlantılı olduğu belirlendi. Dün tutuklanmak üzere adliyeye sevk edilen 11 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan tutuklanmıştı.

Tutuklamalar artıyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında bugün gözaltına alınan 5 kişi daha adliyeye sevk edildi. "Atız-Casper" isimli örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen bu şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece olaylarla ilgili tutuklananların sayısı 15'e ulaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa