Kontrolden çıkan otomobil restorana daldı... O anlar kaydedildi...

İstanbul Arnavutköy'de yaşanan kazada otomobil yol kenarındaki restorana daldı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 06:55
Kontrolden çıkan otomobil restorana daldı... O anlar kaydedildi...
EM
Erhan Meyveci Editör

Arnavutköy'de meydana gelen kazada, Zübeyde Özcan'ın kullandığı otomobil, yokuş aşağı inerken sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu park halindeki bir araca çarptı ve ardından yol kenarındaki bir restorana girdi. Kazada, Zübeyde Özcan, araçta bulunan iki kızı ve restoran çalışanları yaralandı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, saat 17.00 civarında Karaburun Mahallesi Liman Caddesi'nde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, 34 ZB 4712 plakalı otomobili kullanan Zübeyde Özcan, direksiyon hâkimiyetini kaybederek park halinde bulunan 34 HTV 599 plakalı panelvan araca çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak yol üzerindeki bir balık restoranına girdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sıkışan Zübeyde Özcan ve kızları Elif Mina ile Sevde Özcan, itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Restoran çalışanları da kazada yaralanırken, yaralılar ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası araç çekici yardımıyla restorandan çıkarıldı ve çalışanlar işyerini temizledi. Olay, işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa