İsrail ordusu öldürmeye devam ediyor!

İsrail’in Gazze Şeridi’nde gün boyu devam eden saldırılarında 22 Filistinli hayatını kaybetti. İşte bölgedeki son gelişmeler...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 08:06
İsrail ordusu öldürmeye devam ediyor!
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusunun dün sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda 22 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze Şeridi Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, sosyal medya platformu Telegram'dan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinden, güneydeki Refah sınırına kadar çeşitli bölgelerde saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Basal, Gazze'nin kuzey, orta bölgeleri, Cibaliya ve Nuseyrat mülteci kampları ile Refah'ta can kayıplarının yaşandığını, ölenler arasında çocukların da bulunduğunu ifade ederek, saldırılarda 22 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Batı Şeria’da 5 Filistinli Genç Öldürüldü

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tubas kentinde bir araca düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Tubas'ta seyir halindeki bir araca hava saldırısı düzenledi ve araçta bulunan 5 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, yazılı açıklamasında Tubas'ta silahlı olduğu ileri sürülen bir gruba insansız hava aracıyla 3 ayrı hava saldırısı düzenlendiğini belirtti, ancak detay vermedi.

Filistin basınında yer alan haberlerde, ölenlerden birinin Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından, halen İsrail hapishanelerinde bulunan Zekeriya ez-Zubeydi’nin oğlu Muhammed ez-Zubeydi olduğu bildirildi.

Gazze'deki son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere karşılık" olarak İsrail'e geniş çaplı bir saldırı düzenledi. İsrail hükümeti, bu saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5.132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail, saldırıların ardından Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardıman başlattı. 7 Ekim'den bu yana düzenlenen bu saldırılarda, 16.673'ü çocuk ve 11.269'u kadın olmak üzere en az 40.861 Filistinli hayatını kaybetti. 94.398 kişi yaralandı, binlerce kişinin ise enkaz altında olduğu belirtiliyor. Ayrıca, hastaneler ve okullar gibi sivil altyapı da saldırıların hedefi oldu.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den itibaren başlattığı saldırılarda 705 askerinin öldüğünü ve 4.401'inin yaralandığını açıkladı. Bunlardan 339'u Gazze'yi karadan işgal girişimi sırasında öldü.

Çatışmalarda 24 Kasım 2023'te ilan edilen 4 günlük "insani ara" 3 gün daha uzatıldı. Bu sürede 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi tutuklamaya devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 685 Filistinli öldürüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa