İsrailli aktivistten ''Filistin'' tepkisi: Yaşanmaz hale getirdiler...

İsrailli aktivist Yuli Novak, İsrail'in tüm toprakları kontrol etmek için Filistin halkına savaş açtığını söyledi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 07:35
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 08:06
İsrailli aktivistten ''Filistin'' tepkisi: Yaşanmaz hale getirdiler...
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrailli insan hakları aktivisti ve B'Tselem insan hakları kuruluşunun İcra Direktörü Yuli Novak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada İsrail hükümetini eleştirerek, "İsrail, Yahudi üstünlüğünü teşvik ederek tüm toprakları kontrol etmek istiyor" dedi.

Video konferans yoluyla oturuma katılan Novak, 7 Ekim 2023 saldırılarından sonra İsrail'de yaşanan korku ve travmayı vurguladı ancak hükümetin bu durumu kullanarak toprak kontrolü projesini "vahşice" ilerlettiğini belirtti. Novak, İsrail'in kuruluşundan bu yana süregelen ideolojisinin Yahudi üstünlüğünü teşvik etmeye dayandığını ve bu amaçla Filistin halkına karşı savaş açtığını söyledi.

Gazze'deki duruma dikkat çeken Novak, İsrail'in Gazze'yi "yaşanmaz hale getirdiğini" ve yerinden etme, aç bırakma, öldürme ve yıkım politikalarını uyguladığını ifade etti. Uluslararası toplumun bu durumu durduramadığını ve İsrail'in aynı "acımasız politikasını" şimdi Batı Şeria'ya genişlettiğini belirtti.

Novak, Filistinlilerin İsrail hapishanelerinde insanlık dışı koşullarda tutulduğunu ve bu hapishanelerin "işkence kamplarına" dönüştürüldüğünü söyledi. İsrail'in bu suçlar için hesap vermediği sürece uygulamalarına devam edeceğini belirten Novak, uluslararası toplumun sivilleri koruma konusunda yetersiz kaldığını ve sadece gerginliğin azaltılmasının yeterli olmadığını vurguladı.

Novak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Uluslararası Adalet Divanı kararlarını uygulamaya çağırarak, her geçen gün binlerce kişinin "apartheid rejimi" altında acı çektiğini ve öldüğünü söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa