Hamas: Netanyahu anlaşmayı engelliyor

Hamas'tan yapılan açıklamada ateşkes için yeni önerilere ihtiyaç olmadığını, Netanyahu'nun anlaşmayı ‘Philadelphi’ ile engellemeye devam ettiği bildirildi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 07:55
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 08:06
Hamas: Netanyahu anlaşmayı engelliyor
EM
Erhan Meyveci Editör

Hamas, yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Philadelphi Koridoru'nda kalmaya devam etme kararını eleştirerek, bu tutumun Gazze'deki savaşı sonlandırma ve esir değişimi için bir anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtti.

Açıklamada, ABD'nin önerdiği yeni esir değişimi ve ateşkes tekliflerine gerek olmadığı ifade edilerek, Netanyahu'nun savaşın uzamasına neden olduğu ve müzakereleri kullanarak bu süreçten fayda sağladığı iddia edildi. Hamas, Netanyahu'nun Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndan çekilmeyi reddederek müzakereleri zora soktuğunu ve İsrail'deki aşırı sağcı koalisyon ortaklarının tehditleri nedeniyle ateşkes anlaşmalarını sabote ettiğini öne sürdü.

Aynı zamanda, Gazze'ye yönelik saldırılar sonucunda büyük bir insani felaketin yaşandığına dikkat çekildi. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda 10 ayı aşkın sürede hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bine yaklaştığı ve büyük bir kısmının kadın ve çocuk olduğu vurgulandı.

İsrail askerleri Tulkerim'de pusuya düşürüldü

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri'nin Tulkerim Tugayı, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde İsrail askerlerine yönelik pusu saldırısı düzenlediğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, mücahitlerin Belavine kavşağında önceden hazırlanmış bir pusuya düşürdüğü İsrail askerlerinden ölenler ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Açıklamada, Tulkerim Tugayı'na bağlı direnişçilerin, Tulkerim'deki çeşitli savaş bölgelerinde İsrail ordusuyla 7 ayrı silahlı çatışmaya girdikleri ve İsrail ordusuna ait 4 askeri araca saldırı düzenledikleri ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa