ABD'de liseye silahlı saldırı... Joe Biden'dan açıklama...

ABD Georgia'da bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişinin öldüğü, en az 9 kişinin yaralandığı ve şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 08:10
ABD'de liseye silahlı saldırı... Joe Biden'dan açıklama...
EM
Erhan Meyveci Editör

ABD'nin Georgia eyaletindeki Winder şehrinde bulunan Apalachee Lisesi'nde yerel saatle 11.30 civarında silah sesleri duyuldu. Polisin hızla müdahale ettiği bu olay silahlı saldırı olarak nitelendirildi ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Georgia Soruşturma Bürosu, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 9 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Barrow County Şerifi Jud Smith, olayda çok sayıda yaralının bulunduğunu ve şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti. CNN'e konuşan bazı güvenlik yetkilileri, şüphelinin 14 yaşında bir erkek çocuk olduğunu belirtirken, zanlının kimliğiyle ilgili detay paylaşılmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Biden, bu tür saldırıların önlenmesi için silah satışında daha sıkı güvenlik kontrollerinin önemini vurgulayarak Kongre'ye silah satışına yönelik yasal düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca, saldırı silahlarının ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa