Sigaraya zam geldi! 1 paket ne kadar oldu?

Sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 09:18
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 09:50
Sigaraya zam geldi! 1 paket ne kadar oldu?
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de enflasyonla mücadele sürerken bir yandan da zam haberleri gelmeye devam ediyor.

En ucuz sigara 72 lira  oldu

Sigaraya yapılan peş peşe zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, bir sigara grubuna 3-4 TL arasında değişen bir zam daha yapıldı. 

Özellikle artan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranlarının fiyatlara yansımasıyla birlikte, sigara fiyatları sürekli artmaya devam ediyor. Ağustos ayında gelen zammın ardından, Eylül ayında da sigara fiyatlarına yeni bir zam daha eklendi.

Fiyatlar 72-81 lira  aralığında

Son zamla birlikte, en ucuz sigara 72 TL'ye, en pahalı sigara ise 81 TL'ye yükseldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Philip Morris (PM) sigara grubuna zam geldiğini duyurdu.PM grubundaki sigaraların fiyatlarına 3-4 TL civarında bir artış yapıldı.

Sosyal medyada yoğun tepki

Sigara fiyatlarındaki artış, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, artan sigara fiyatlarını eleştirirken, zamların peş peşe gelmesi nedeniyle tepkilerini dile getirdi. 

Zamlara sebep olan faktörler

Sigaraya gelen zamlarda ÖTV oranlarının artışı önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Hükümetin vergi politikalarındaki değişiklikler, özellikle tütün ve alkol ürünlerine yansıtılan ÖTV oranlarının yükselmesiyle sonuçlanıyor. Bu durum, sigara fiyatlarının her geçen gün daha da artmasına neden oluyor.

Sigara fiyatlarındaki son durum

Philip Morris (PM) sigara grubuna gelen zamla birlikte, sigara fiyatları şu şekilde güncellendi: En ucuz sigara: 72 TL En pahalı sigara: 81 TL

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa