Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde kuvvetli yağış var!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. 5 Eylül 2024 Perşembe gününe dair hava durumu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 09:25
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 10:10
Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde kuvvetli yağış var!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelen tahminlere göre Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Batı Akdeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile güneyi, Hatay'ın kıyıları, Osmaniye, Adana, Kastamonu'nun kıyıları, Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde hava açık ve az bulutlu olacak.

Kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Ordu, Giresun, Rize ve Artvin kıyıları, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta'nın doğusu ve Konya'nın batısında yer yer kuvvetli yağışların görülebileceğini belirtti.

Bu bölgelerde yağışların şiddetli olabileceği ifade edildi.  Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği konusunda uyarılar yapıldı. 

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinde

Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın çoğunlukla kuzeyli yönlerden eseceği belirtildi. Yurdun güneydoğusunda rüzgâr ara sıra orta kuvvette esecek.

Su baskını ve ani sel uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, özellikle yağışların etkili olacağı bölgelerde ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu. Vatandaşların meydana gelebilecek olası tehlikelere karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa