Uçak seyahati hiç olmadığı kadar güvenli: Yeni araştırma sonuçları!

Uçak seyahatlerinin güvenliğine ilişkin bir araştırmaya imza atıldı. Sonuçlarına göre, ölüm oranlarının azaldığı ve uçağın daha güvenli olduğu belirlendi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 10:20
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 11:15
Uçak seyahati hiç olmadığı kadar güvenli: Yeni araştırma sonuçları!
Ecem Çetin Editör

En çok tercih edilen ve kullanılan ulaşım araçlarından bir tanesi olan uçak, milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. 

Hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak isteyen insanlar, yurt içerisinde bir yerden bir yere gitmek için ya da yurt dışına çıkacakları durumda ilk tercihleri her zaman uçak oluyor. 

İnsanların işini kolaylaştıran uçakların bazı tehlikeleri mevcut tabi ki. Ölüm korkusu insanların endişelenmelerine neden olabiliyor. 

Uçakla seyahatin güvenliği üzerine bir araştırmaya imza atıldı. Araştırma sonuçlarına göre, hava yolculuğunun tarihindeki en güvenli dönemi yaşadığını gösteriyor. 

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bilim insanlarının gerçekleştirdiği çalışma, uçak kazalarında ölüm riskinin her zamankinden daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Uçakta ölme olasılığı 13,7 milyonda bir

Araştırmaya göre, dünya genelinde bir yolcunun uçakta ölme olasılığı 13,7 milyonda bir. Bu oran, hava yolculuğunun güvenlik açısından büyük bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor. 

Yüzde 7 oranında azaldı 

MIT araştırmacıları, 2018-2022 yılları arasındaki küresel yolcu ve ölüm verilerini analiz etti ve uçaklarda meydana gelen ölüm oranlarının yılda ortalama yüzde7 azaldığını tespit etti.

Araştırmacılar, ülkeleri hava güvenliği sicillerine göre üç farklı risk grubuna ayırdı. En düşük riskli olarak tanımlanan kademe 1 ülkeleri arasında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Norveç, İsviçre, Kanada, ABD, Çin, Avustralya, Japonya, İsrail, İngiltere, Yeni Zelanda, Karadağ, gibi ülkeler yer alıyor. 

Türkiye'nin de içinde bulunduğu kademe 2 grubunda ise Brezilya, Hindistan, Güney Kore, Şili, Katar, Hong Kong, Singapur, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Tayland,  Filipinler, Güney Afrika, Bosna, Malezya, Brunei ve Ürdün gibi ülkeler bulunuyor. 

Dünyanın geri kalan ülkeleri ise en yüksek risk grubunda, yani Kademe 3 olarak sınıflandırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa