MİT, Metin Dinç'i Suriye Kamışlı'da nokta operasyonla etkisizleştirdi

MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), PKK/YPG terör örgütünün sorumlularından Metin Dinç'i, Suriye Kamışlı'da nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 10:56
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 11:20
MİT, Metin Dinç'i Suriye Kamışlı'da nokta operasyonla etkisizleştirdi
AA
Kaynak AA

MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), bölücü terör örgütü PKK/YPG sorumlusu Metin Dinç’i, Suriye'de etkisiz duruma getirdi.

Terörist Metin Dinç 2015’te örgüte katıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin sözde yöneticilerinden “Dijwar Tekoşin” kod adlı Metin Dinç’i, Suriye’nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dinç'in örgütte önemli görevler üstlendiği öğrenildi.

2008-2015 yılları arasında tutuklandı

Metin Dinç, 2008-2015 yılları arasında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma, Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama ve Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme ve Yönetme" suçlarından dolayı gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonrası tutuklanan Dinç, bu dönemde birçok yasa dışı faaliyete karıştı.

Yasadışı yollarla Suriye'ye geçti

Dinç, 2015 yılında yasa dışı yollardan Suriye'ye geçerek terör örgütü PKK/YPG'ye katıldı. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, Suriye’de bulunduğu süreçte örgüt adına güvenlik güçlerine karşı düzenlenen eylemleri organize etti ve silahlı saldırılar düzenlenmesinde rol oynadı.

MİT nokta operasyonla Metin Dinç'i etkisiz hale getirdi

MİT, saha ajanlarının çalışmaları sonucu Metin Dinç'in Kamışlı bölgesinde saklandığını belirledi. Yapılan detaylı hazırlıkların ardından MİT, Dinç’e yönelik nokta operasyon gerçekleştirdi ve terörist etkisiz hale getirildi. MİT'in bu operasyonu, terörle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa