Mehmet Şimşek'ten fiyat istikrarı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'da yeni yol haritasına dair açıklamalarda bulundu. Şimşek, vergide adalet vurgusu yaptı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 11:10
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 11:56
Mehmet Şimşek'ten fiyat istikrarı açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Ekonominin 3 yıllık yol haritası için çalışmalar tamamlandı.

Beştepe'de bir araya gelen ekonomi kurmayları ardından atılacak adımları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin temel amacının enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu belirtirken yeni dönemde para, maliye ve gelirler politikalarının eşgüdümünün sağlanacağını  ifade etti.

OVP'de 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 4'ten yüzde 3,5'e düşürüldü. 2024 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e revize edildi.

Cari açığın 2024 yılı sonunda yüzde 1,7'ye düşmesi beklenirken, bütçe açığının yüzde 6,4'lük hedefin altında yüzde 4,9'a gerilemesi öngörüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'da yeni yol haritasına dair açıklamalarda bulundu. Şimşek, vergide adalet vurgusu yaptı.

Fiyat istikrarı olmadan sürdürülebilir yüksek büyümenin sağlanamayacağını ifade eden Bakan Şimşek, Kalıcı refah artışı için enflasyonu düşük tek hanelere indirilmesi gerektiğini söyledi. Enflasyonun düşürülmesinin ardından ise fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini bir kez daha yineledi.

Dezenflasyonla birlikte Türkiye'de büyümenin yukarı yönlü harekete geçerek yükseleceğini söyleyen Şimşek, 2025 yılında negatif bir mali etki söz konusu yani bütçe açığının azaltılacağını belirtti. Bu durumun ise  enflasyonun düşürülmesine güçlü destek olacağını açıkladı.

Doğrudan vergilerin arttırıldığına dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, adımların etkilerini ilerleyen yıllarda görüleceğini söyledi. 

Önümüzdeki dönemde vergide adaleti sağlamaya yönelik bazı istisnaların gözden geçirilmesi hususunda çalışmaların devam edileceğini vurgulayan Şimşek, rantın vergilendirilmesi hususunda çalışmaların sürdürüleceğinin altını çizdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa