MSB'den teğmenlerin 'kılıçlı yemini'ne ilişkin inceleme!

MSB, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni sırasında teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin yaşanan olayın tüm yönleriyle incelendiğini açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 12:05
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 13:18
MSB'den teğmenlerin 'kılıçlı yemini'ne ilişkin inceleme!
Kübra Şenal Editör

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kara Harp Okulu'nun 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle ilgili sosyal medyada yayılan görüntüler ve tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, törenin coşkulu bir şekilde kutlandığını ve özellikle 3 kız öğrencinin Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olmasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

"Gerçeklikten kopuk tartışmalar"

MSB, tören sonrasında sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerin farklı yorumlarla bağlamından koparılarak tartışma yaratıldığını ve bu görüntüler üzerinden manipülasyon yapıldığını ifade etti. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) disipline büyük önem verdiğini ve disipline aykırı hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Disiplin incelemesi devam ediyor

Bakanlık, olayın her yönüyle incelendiğini ve yapılacak tespitlere göre kusuru ya da sorumluluğu olan personel hakkında disiplin mevzuatına uygun işlemlerin yapılacağını belirtti. Kamuoyunun bu konuda manipülasyonlara itibar etmemesi gerektiği de kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa