Bakan Fidan kritik temaslar için Kuzey Makedonya'ya gitti

Kuzey Makedonya'ya giden Bakan Fidan, kritik temasları kapsamında bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişi yapılacağını belirtti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 12:10
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 12:30
Bakan Fidan kritik temaslar için Kuzey Makedonya'ya gitti
Kübra Şenal Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ticaret hacminin artırılması, bölgesel ve küresel meseleler için Kuzey Makedonya'ya geldi.

Ziyareti kapsamında öncelikle başkent Üsküp’te bulunan Tefeyyüz belediye ilköğretim okulunu ziyaret eden Bakan Fidan, buradan sonra Üsküp Camii inşaatını inceledi.

Bakan Fidan, ikili ilişkiler kapsamında Başbakan Hristijan Mickoski, Meclis Başkanı Afrim Gashi ve mevkidaşı Mucunskiy'le görüşecek.

FETÖ ile mücadele

Ankara ile Üsküp arasındaki ilişkiler, burada tüm yönleriyle ele alınacak. Görüşmelerde, özellikle FETÖ ile mücadele ve güvenlik meseleleri gündemin ana maddelerini oluşturacak. Ayrıca, Kuzey Makedonya'da yaşayan Türk toplumunun sorunları da görüşmelerin önemli bir parçası olacak.

Ekonomik ilişkiler güçlendirilecek, ticaret hedefi 2 milyar dolar

Ziyaret sırasında, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve inşaat, enerji, altyapı gibi sektörlerdeki iş birliğinin güçlendirilmesi de ele alınacak.

İki ülke arasında güçlü tarihi, beşeri ve kültürel bağlar bulunurken, mevcut ticaret hacmi 1 milyar dolar seviyesinde. Kuzey Makedonya'nın en büyük 7'nci ticaret ortağı olan Türkiye, bu rakamı 2 milyar dolara çıkarma hedefiyle ilişkileri derinleştirmek istiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa