ASKİ'den kış mevsimi öncesinde yağmur felaketlerine önlem!

ASKİ, yağışlar sonrasında su baskınlarının yaşandığı Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'ndaki sorunun çözümü için harekete geçti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 12:11
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 13:23
ASKİ'den kış mevsimi öncesinde yağmur felaketlerine önlem!
Ecem Çetin Editör

Yaz mevsimini artık geride bıraktık. Ankara'da sıcaklığın yüksek olduğu bir yaz mevsimi yaşandı. 

Eylül ayı geldi. Sıcakların daha düşmeye başladığı ve yağmurların etkisini göstereceği sonbahar mevsimi başladı. 

Yaz boyunca da aralıklarla devam eden yağışlar, Ankara'da sonbahar mevsimiyle de etkisini sürdürüyor. Zaman zaman gök gürültülü ve sağanak yağışlar etkili oluyor.

Ankara'da yağışlar nedeniyle su baskınları ve seller yaşanabiliyor. Seller ve su baskınlarının kötü sonuçları olabiliyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kış mevsimi öncesinde yağmur sıkıntıları için harekete geçti. 

Özellikle yağışlarda sık sık su baskınlarına maruz kalan ve kullanılamaz hale gelen Yunus Emre Mahallesi Baykan Sokak’taki  Sincan Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'nda çalışma başladı. 

ASKİ ekipleri, mevcut yağmur suyu hattında, deşarj noktasının kod farkından kaynaklanan su baskınlarını engellemek amacıyla ilk aşamada sorunlu yağmur suyu hattı deşarj noktası iptal etti. 

Ardından, Harikalar Diyarı Parkı içinde bulunan 600 milimetre çapındaki yağmur suyu hattına bağlanacak 616 metrelik yeni bir yağmur suyu hattı imalatı kararlaştırıldı.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, çalışmaları yerinde inceleyerek, Ankara’daki yağmur suyu altyapısının eski ve sorunlu olduğunu vurguladı.

"Bu sorunu ortadan kaldıracağız"

Her yağmur sonrası Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nun da yağışlar sonrasında sıkıntılar yaşandığını ifade eden Akçay, proje ekibiyle birlikte hazırladıkları çözüm planını en kısa sürede hayata geçirerek, bu sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi. 

"Bu problemler, uzun süredir ertelenmiş, birikmiş problemler"

Ankara genelinde yağmur suyu kaynaklı sorunları çözmek için kapsamlı bir plan hazırladıklarını ifade eden Akçay, bu planı da en kısa sürede hayata geçireceklerini ve bu problemlerin uzun süredir ertelenmiş ve birikmiş problemler olduğunu aktardı. 

2014 yılından bu yana aktif kullanılan Sincan Yunus Emre Mahallesi’ndeki Harikalar Diyarı Metro İstasyonu, düzenli rögar temizliği yapılmasına rağmen aşırı yağışlar sonrası defalarca su baskınlarına maruz kaldı. Metro istasyonu, 2021 yılında 1, 2022 yılında 3 ve 2024 yılında ise 5 kez su baskını yaşadı. Bu durum, yolcuların mağdur olmasına ve istasyondaki elektrik, elektronik ekipmanlar ile sinyal sistemlerinin hasar görmesine neden oldu. ASKİ’nin yeni yağmur suyu hattı projesiyle birlikte, Harikalar Diyarı Metro İstasyonu’nda yaşanan sel sorunu kalıcı olarak çözülecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa