Torununu sırtında taşıyan vefalı dede!

Spina bifida hastası torununu sırtında parka götürdüğü anlarla sosyal medyanın gündemine gelen dede Temir Demir'in tek isteği torununun tedavi edilmesi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 12:26
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 13:57
AA
Kaynak AA

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yürek yakan dede ve torunun videosuna kayıtsız kalmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ardından İstanbul Valiliği de harekete geçti. 

Doğuştan ayrık omurga olarak da bilinen "spina bifida" hastası Yiğit Can, daha 2 yaşındayken babasının madde bağımlılığı ve annesinin bir başka biriyle evlenmesi üzerine terk edilerek dedesi Temir Demir ve anneannesi tarafından bakılmaya başladı. 

Dede Temir Demir, Yiğit Can'ın acılarla dolu hikayesini, torununun hastalık sürecini ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından yaşananları anlattı. Demir, görüntülerin Yiğit Can'ı parka götürürken kaydedildiğini ifade ederek, "Torunumu sırtıma almış, parka gidiyordum. Bir motosikletli kurye beni gördü ve bir derneğe telefon etti. Onlar da beni arayıp izin alarak görüntüleri paylaştılar," dedi.

Tedavi İçin Tek İsteği: Yardım

Demir, torunu Yiğit Can’ın spina bifida ve skolyoz hastası olduğunu, yürüyemediğini ve bedensel engelli olduğunu belirtti. Torununun zor bir çocukluk geçirdiğini anlatan dede, "Yiğit’in annesi onu terk etti, babası ise bağımlı olduğu için ilgilenmedi. Biz de anneannesiyle birlikte 2 yaşından bu yana ona bakıyoruz," diye konuştu.

Zorluklara Rağmen Sevgiyle Bakıyor

Torununu sırtında taşımak zor olsa da bundan kaçınmadığını belirten Temir Demir, "Zor olsa da mecburuz, katlanacağız. Sonuçta bizim çocuğumuz, evladımız," dedi. 

Yiğit Can’ın kendisine "baba" diye hitap ettiğini dile getiren Demir, günlük rutinlerinden bahsederek, "Sabah kalkar kalkmaz üstünü giydiriyoruz. ‘Baba beni dışarı çıkar’ diyor, sırtıma alıp biraz hava aldırıyorum. Yemeğini yedirip tekrar gezdiriyorum. Mahallede arkadaşlarının yanına götürüyorum," ifadelerini kullandı.

Devlet Yetkililerinden Destek Sözü

İstanbul Valisi Davut Gül’ün kendisini ziyaret ettiğini belirten Demir, "Vali Bey, Kaymakam Bey, İlçe Sağlık Müdürü ve İl Sağlık Müdürü ziyarete geldiler. Vali Bey, Yiğit’in tedavisi için gerekenlerin yapılacağını söyledi," dedi.

Temir Demir, torununun tedavi edilmesi için devletten gelen yardımlar karşısında minnettar olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve yardımcılarına çok teşekkür ediyorum. Tek isteğim, torunumun tedavi edilmesi," dedi.

Yiğit Can’ın Dileği

Küçük Yiğit Can ise tedavi olma talebini dile getirirken, aynı zamanda oyuncak istediğini de belirtti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa