ABD'li aktivisten İsrail'e savaş suçlaması

ABD'li aktivist Candace Owens, Gazze'de yaşanan savaşın nedeninin İsrail'in bombalamayı durdurmaması olduğunu söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 12:42
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 13:10
ABD'li aktivisten İsrail'e savaş suçlaması
O
Onur Çetinkaya Editör

11 aydır süren saldırılar dünya gündeminde.

İsrail'in Batı Şeria'yı ele geçirme planları ve Gazze'de yaptığı işgal ile katliam Netanyahu'ya öfke ve tepkileri her geçen gün daha da artıyor. 

Can kaybının 41 bine ulaştığı Gazze'de yaşam her geçen zorlaşıyor. Savaş sadece bombaların altında öldürmüyor. Bölgede salgın hastalıklarda kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. 

Yardım tırları işgalci İsrail tarafından engellenirken sınır kapılarında ise uzun kuyruklar oluşuyor. Başta Türkiye olmak üzere Filistinlilerin haklarını ve Gazze de yaşananlara kayıtsız kalmayan ülkeler Siyonist İsrail ve bebek katili Binyamin Netanyahu'nun yargılanmasını istiyor.

İsrail'in ABD'nin kuklası olduğu bilinirken İsrail'e Amerikan vatandaşlarından da tepkiler yükselmeye başladı.  Dün başta New York olmak üzere birçok eyalette savaşın durdurulması için eylem ve yürüyüşler düzenlendi.

O tepkilere ABD'li aktivist Candace Owens da katıldı. 

Morgan Piers'a verdiği röportajda Owens, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını eleştirerek, bu savaşın sebebinin İsrail hükümetinin Gazze'yi bombalamayı durdurmaması olduğunu söyledi.

Owens, "Bu saldırıların Hamas'ın yaptıkları yüzünden gerçekleştiğini söylemek tamamen saçmalık" ifadesiyle, mevcut çatışmaların Hamas'tan ziyade İsrail’in eylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Bu açıklamalar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa