Bedirhan Şener hakim karşısına çıkıyor

Anneannesi öldüren eski bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 13:37
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 14:29
Bedirhan Şener hakim karşısına çıkıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Olay, 31 Temmuz'da Ankara'da yaşandı. 

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Çankaya'da bulunan evde anneannesi Leyla Çetiner ile tartışma yaşadı. Tartışma sırasında cinnet getiren Bedirhan Şener, Leyla Çetiner'i rehin aldı.  Tansiyonun yükseldiği evde dakikalar sonra korkunç bir olay yaşandı. Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener,  anneannesi Leyla Çetiner'i yanında taşıdığı tabancayla vurdu. 

Anneannesi silahla öldüren Bedirhan Şener ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.  Öte yandan olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Bedirhan Şener'in ruhsal durum muayenesinin gerçekleştirileceğini belirtti. Gözlem süresi bitiminde şüphelinin ceza ehliyeti ve diğer hususlarla ilgili kurumdan rapor alınacağı ifade edildi. 

Gözlem süresi 3 hafta daha uzatıldı

31 Temmuz'da gerçekleşen olay sonrası Bedirhan Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanmıştı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen Şener, adli tıp doktorları tarafından muayene edildikten sonra gözlem altına alınmıştı. 

Gözlem süresinin bugün sona ermesiyle birlikte hastane, kesin bir kanaat raporu düzenlenebilmesi için gözlem süresinin uzatılmasını talep etti. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu talebi değerlendirerek gözlem süresini 3 hafta daha uzattı. Bu süre zarfında Şener'in akıl sağlığı ve bu durumun davranışları üzerindeki etkisi daha ayrıntılı bir şekilde incelenecek ve buna göre kesin bir rapor hazırlanacak.

Akli dengesi sorgulandı, tutuklandı 

Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen ve nezarethanede adli tıp doktoru muayenesinden geçirilen Bedirhan Şener'in, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek, 3 hafta süreyle gözetim altına alınmasına karar verilmişti.

Bilkent Şehir Hastanesince düzenlenen raporda, "gözlem altına alınan şüphelinin cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının ya da zayıflığının bulunmadığı, 'üst soya karşı kasten ateşli silahla öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçu ile ilgili fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği, bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu" belirtilerek, şüphelinin, Türk Ceza Kanunu'nun "akıl sağlığıyla" alakalı maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedildi.

Bedirhan Şener, yapılan tespit ve toplanan deliller doğrultusunda, "üst soya karşı kasten öldürme" ve "üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nden dava

 Şener hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Üst Soya Karşı Kasten Öldürme”, “Üst Soya Karşı Kasten Öldürmeye Teşebbüs” ve “6136 sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından kamu davası açıldı.

Ankara’da anneannesi Leyla Çetiner’i öldüren eski bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Şener hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şener, 24 Ekim günü hakim karşısına çıkacak.

Tarih belli oldu

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Bedirhan Şener 24 Ekim günü hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa