Eski kocasına çocuklarını göstermeyen anneye hapis cezası

Ankara’da Sinem T. isimli kadın, kendisini bıçakla ağır yaralayan eski kocasına 2 çocuğunu göstermediği gerekçesiyle hapis cezası verildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 13:43
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 13:59
Eski kocasına çocuklarını göstermeyen anneye hapis cezası
DHA
Kaynak DHA

Ankara'da, eski kocası Sinan Özçelik (41) tarafından çocuklarının önünde 7 yerinden bıçaklanan Sinem T. (33), 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra iyileşti. Ancak şimdi de eski eşine çocuklarını göstermediği iddiasıyla 3 günlük disiplin hapsine çarptırıldı. Tatilde olduğu sırada eski eşinin şikayeti üzerine hakkında verilen bu karar, Sinem T. tarafından tepkiyle karşılandı. Sinem T, "Cezaevine girersem çocuklarıma kim bakacak?" diye sordu.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandılar

Sinem T., 2 yıl önce, şiddetli geçimsizlik nedeniyle iki çocuğunun babası Sinan Özçelik'ten boşandı. Olay, 24 Ekim 2022’de Özçelik’in kızlarıyla görüştükten sonra eski eşiyle buluşması sırasında yaşandı. Sinan Özçelik, Sinem T.’yi çocuklarına iyi bakmadığı ve başka erkeklerle görüştüğü gerekçesiyle tartışma esnasında aracından aldığı ekmek bıçağıyla 7 kez bıçakladı. 10 gün yoğun bakımda tedavi gören Sinem T., mucizevi bir şekilde hayata döndü. Özçelik, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından yargılandı.

Tahliye edildikten sonra yeniden tutuklandı

Sinan Özçelik, Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 ay süren yargılamanın ardından tahliye edildi. Ancak Sinem T.'nin avukatının itirazı üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaydan önce, Özçelik’in eski eşi hakkında çocuklarını kendisine göstermediği gerekçesiyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkemeden 3 günlük disiplin hapsi kararı

Ankara 30'uncu Aile Mahkemesi, Sinem T.’yi çocuklarını eski eşine göstermediği gerekçesiyle 3 günlük disiplin hapsine çarptırdı. Sinem T., çocuklarını ailesinin yanına tatile götürdüğü sırada bu şikayetin yapıldığını belirterek karara itiraz etti. Ancak 1'inci Aile Mahkemesi, disiplin hapsi kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetti. Sinem T., 6 Eylül’de cezaevine girecek.

Tatildeyken şikayet edildiğini söyledi

Sinem T., eski eşinden izin alarak çocuklarını ailesiyle birlikte Gebze’ye tatile götürdüğünü ve bu süreçte şikayet edildiğini dile getirdi. Karara tepki gösteren T., “2023 yazında çocuklarım 1 ay boyunca babalarıyla kaldı. Ardından ailemin yanına gitmeye karar verdim ve bunu eski eşime bildirdim, kabul etti. Ancak bir hafta sonra çocukları göstermediğim iddiasıyla mahkemeye şikayette bulundu.” dedi.

Karara şaşkınlıkla tepki gösterdi

Sinem T., itirazlarının reddedildiğini belirterek, "Cuma gününe kadar cezaevine girmem gerekiyor. Ama ben girersem çocuklarım yalnız kalacak. Okullar açılıyor, çocuklarım ne yapacak?" diyerek çaresiz olduğunu dile getirdi. Sinem T., eski eşinin çocuklarının önünde kendisini katletmeye çalıştığını hatırlatarak, "Böyle bir adamın şikayetiyle disiplin cezası almak adalet olamaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa