HÜRJET piramitlerin üzerinde gösteri uçuşunu gerçekleştirdi

Mısır'da Uluslararası Havacılık Fuarı'nda HÜRJET gösteri uçuşu yaptı. HÜRJET, Mısır'ın simgesi piramitlerin üzerinde uçtu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 15:11
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 15:17
AA
Kaynak AA

Piramitlerin üzerinden geçen ilk Türk jeti

Mısır’daki Uluslararası Havacılık Fuarı’na katılan Türkiye’nin Jet eğitim uçağı HÜRJET, Mısır’ın simgelerinden biri olan piramitlerin üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Fuarın son gününde yapılan bu gösteri, Mısır semalarında büyük bir ilgiyle izlendi.

Ankara'dan havalandı, Akdeniz'i aşarak Mısır'a ulaştı

Türk Havacılık Uzay Sanayii'nden (TUSAŞ) yapılan açıklamaya göre, HÜRJET, 3-5 Eylül tarihlerinde Mısır’da ilk kez düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı’na katılmak üzere Ankara’daki Akıncı üssünden havalanmıştı. Antalya’da yakıt ikmali ve son kontrollerin ardından yeniden havalanan HÜRJET, 1 saat 15 dakikalık uçuşun ardından Mısır’ın İskenderiye kenti yakınlarındaki Uluslararası El Alamein Havaalanı’na başarılı bir iniş yapmıştı.

Afrika’nın en büyük fuarında Türkiye’yi temsil etti

Afrika’nın en önemli savunma ve havacılık fuarlarından biri olan Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yer alan HÜRJET, 3 gün boyunca gerçekleştirdiği gösteri uçuşlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Fuarın son gününde, tarihi piramitlerin üzerinde gerçekleştirdiği uçuş, etkinliğin en önemli anlarından biri oldu.

Yüksek irtifada başarılı testler gerçekleştirdi

HÜRJET, fuar öncesinde yaptığı son test uçuşlarında 45.000 feet irtifaya çıkarak yüksek irtifada başarılı performans gösterdi. Ayrıca, hız testlerinde 0.9 mach hızına ulaşan uçak, şu ana kadar 100'ün üzerinde sorti gerçekleştirdi ve toplamda 120 saat havada kaldı. Bu başarılar, HÜRJET’in yeteneklerini daha da geliştirdiğini kanıtladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa