Düğünde tabancalarla havaya ateş etti, yakalandı!

Elazığ'da katıldığı düğünde havaya ateş edip görüntülerini marifet olarak sosyal medyada paylaşan şehir eşkıyası yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 15:21
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 15:30
Düğünde tabancalarla havaya ateş etti, yakalandı!
DHA
Kaynak DHA

Sosyal medyada paylaştığı görüntüler ele verdi

Elazığ’da bir düğünde havaya tabancayla ateş eden ve bu anları sosyal medya hesabından paylaşan Y.A., jandarmanın operasyonuyla yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yerleşim yerlerine yakın bir düğünde ateş açılması üzerine harekete geçti. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan çalışmada, görüntüleri inceleyen ekipler, şahsın kimliğini tespit etti.

Evinde yapılan aramada silah bulundu

Kimliği belirlenen Y.A., jandarma tarafından adresine düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 1 şarjör ve 16 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.A.'nın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Havaya ateş açmanın tehlikeleri

Havaya ateş açmak, ciddi sonuçlara yol açabilecek tehlikeli bir davranış olarak öne çıkıyor. Yorgun mermiler, ateş edildikten sonra uzayda kaybolmuyor; yere geri dönüyor ve düşerken insanlara isabet edebiliyor. Bu mermiler, ilk ateş hızının yarısı kadar bir hızla geri geliyor ve ölümcül yaralanmalara hatta ölümlere neden olabiliyor. Türkiye'de her yıl birçok insan yorgun mermiler sebebiyle hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Bu sebeple havaya ateş açmak, ağır cezai yaptırımları olan bir suç. Düğün, kutlama ya da eğlence amacıyla bile olsa bu tür davranışlar can kayıplarına yol açabildiğinden katılımcılar tarafından asla hoş görülmemesi ve engellenmesi gerekiyor. Katılımcıların havaya ateş açılan yerde bulunmayıp düğünü terk etmeleri yönünde sergileyecekleri bir davranış da mahalle baskısı oluşturabiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa