NASA'dan Dünya’ya bir cisim yaklaşıyor uyarısı!

NASA, Dünya’ya bir Asteroidin yaklaştığını bildirdi. Asteroidin, Filipinler'in doğu kıyısı açıklarına düşebileceği tahmin ediliyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 15:35
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 16:05
NASA'dan Dünya’ya bir cisim yaklaşıyor uyarısı!
O
Onur Çetinkaya Editör

Avrupa Uzay Ajansı , yaklaşık 1 metre boyutundaki bir asteroidin Türkiye saatiyle 19.46'da Filipinler'in Luzon Adası yakınlarından Dünya'nın atmosferine gireceğini duyurdu. 

ESA, asteroitin zararsız olduğunu ve atmosferde tamamen yanarak yok olacağını belirtti. Ateş topu şeklinde gözlemlenebilecek olan bu olay, nadir görülen bir gök olayı olarak dikkat çekiyor.

Nadir görülen bir olay

Catalina Sky Survey tarafından keşfedilen ve CAQTDL2 adı verilen asteroit, ESA'ya göre Dünya'ya yaklaşık her iki haftada bir çarpan 1 metre büyüklüğündeki asteroitlerden biri. 

Ancak bu büyüklükteki asteroitler genellikle çarpmadan önce tespit edilemediğinden, bu olay dikkat çekici bir durum olarak kaydedildi. ESA, bu asteroidin insanlık tarafından çarpışma öncesi tespit edilen dokuzuncu asteroit olduğunu açıkladı.

Asteroit, küçük boyutu nedeniyle atmosferde tamamen yanacak ve Dünya'ya zarar vermeyecek. Bölgedeki insanlar, ateş topu görme şansı yakalayabilir. Ancak, bölgede etkili olan Typhoon Yagi'den kaynaklanan yoğun bulut örtüsü, bu gök olayının gözlemlenmesini zorlaştırabilir.

Bu tür asteroid çarpışmaları nadir de olsa, gözlemlenmesi ve önceden tespit edilmesi, astronomik gözlem ve güvenlik açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa