Game of Thrones'un yazarı Martin'den diziye sert eleştiri

George R.R. Martin, "House of the Dragon" dizisi hakkında sert bir yazı yayımladı. Dizinin yazarını eleştiren Martin, yazıyı kısa süre sonra sildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 15:50
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 17:55
Game of Thrones'un yazarı Martin'den diziye sert eleştiri
Hakan Öksüz Editör

"Game of Thrones" serisinin yazarı George R.R. Martin'in dün yayınlanan ve sonrasında hemen silinen Beware the Butterflies (Kelebeklere Dikkat) başlıklı blog yazısı, hayranları şoke etti. House of the Dragon dizisinin 2. sezonunun açılış bölümündeki Blood and Cheese (Kan ve Peynir) sahnesinin işlenme biçimini eleştiren Martin, verdi veriştirdi.

Dizinin yazarı olan arkadaşı Ryan Condal'ı eleştirdi

Dizinin uyarlandığı "Ateş ve Kan" kitabının yazarı olan Martin, Aegon ve Helaena Targaryen’in en küçük oğlu olan Prens Maelor'un hikayeden tamamen çıkarılmasına tepki gösterdi. House of the Dragon'da Jaehaera ve Jaehaerys adlı ikizlerin diğer kardeşi olan Prens Maelor'un çıkarılmasına öfkelenen Martin, dizinin yazarı Ryan Condal'a veryansın etti.

Ryan Condal ve George R.R. Martin

"Sonraki sezonlarda kötü sonuçlara neden olabilir"

Dizinin üçüncü ve dördüncü sezonlarına doğru ilerlerken bu değişikliğin daha büyük sonuçlar doğuracağını savunan ünlü yazar, "Küçük kararlar, kelebek etkisine neden olur. Önemsizmiş gibi görünen bu şeyler, hikayenin gidişatını olumsuz etkiler." ifadelerini kullandı.

Jaehaera ve Jaehaerys (ikizler)

Kan ve Peynir sahnesini eleştirdi

Kitapta Blood and Cheese (Kan ve Peynir) olarak bilinen ünlü bir olayın House of the Dragon'a uyarlanış biçimini eleştiren Martin, dizideki sahneyi daha zayıf bulduğunu belirtti.

Pek çok hayranın, dizideki "Kan ve Peynir" sahnesini etkileyici bulmadığını söyleyen ünlü yazar George R.R. Martin, "Bazen işleri basitleştirmek, bütçeler ve çekim takvimleri açısından mantıklı görünebilir. Öte yandan basit olan daha iyi demek değildir... Maelor’un tek başına bir önemi yok. O küçük bir çocuk, bir diyalogu yok, ölmek dışında önemli bir şey yapmıyor... ama nasıl, ne zaman ve nerede öldüğü önemli. House of the Dragon, üçüncü ve dördüncü sezonlar için düşünülen bazı değişikliklerle devam ederse, daha büyük ve daha zehirli kelebekler ortaya çıkacak." dedi.

Blog yazısını kısa sürede kaldırdı

George R.R. Martin, kendi kitaplarından televizyona uyarlanan yapımlarla ilgili en sert eleştirisini yaptığı blog yazısını kısa süre sonra kaldırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa