Sivas Belediye Başkanı Uzun’dan Atatürk Anıtı temizliği açıklaması!

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, tepkilere neden olan Atatürk Anıtı temizliği ile ilgili açıklamada bulundu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 16:03
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 17:01
Sivas Belediye Başkanı Uzun’dan Atatürk Anıtı temizliği açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Sivas'ta dün yeni bir Türk Devleti'nin kuruluşuna bir temel oluşturan Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü kutlandı. 

Saat 10.00'da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören öncesinde Atatürk Anıtı belediye ekibi tarafından temizlendi. 

O görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Anıtın baş kısmını temizlemeye çalışan işçinin görüntüleri tepkilere neden oldu. 

Görüntülerin ardından Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Öztür, görevinden alındı. 

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Uzun, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın temizlik çalışmalarına dair basına yansıyan görüntüler ve sonrasında sosyal medyada çıkan tepkiler üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti.

Her yıl büyük coşkuyla gerçekleştirilen 4 Eylül etkinlikleri öncesi anıtın titizlikle temizlendiğini belirten Uzun, törenden hemen önce anıtta oluşan bir leke nedeniyle hızlı bir müdahale yapıldığını, bu müdahalenin ise yanlış anlaşılmaya sebep olduğunu söyledi.

Adem Uzun, personelin temizlik çalışmasının Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. 

"Amirin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir"

Uzun, şunları söyledi; 

 

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinliklerine gölge düşürmeyi amaçlayan sosyal medya paylaşımlarını kınayan Uzun, bilgileri dışında üretilen haberlere vatandaşların itibar etmemesini istedi.



Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Mesut Gündoğdu 1 hafta önce Ne saçma bir toplumuz. Adam tören öncesi mevcut imkanlarla aciliyetle temizlik yapma gereği duymuş. Merdiven yetişmiyor ve tek çözümü bu. iyice tanrılaştırdınız
Sonraki Sayfa