Türk Hava Yolları uçağı türbülansa girdi! Yaralılar var

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Taipei seferini yapan uçak türbülansa girdi. Türbülans sonucu 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi yaralandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 17:01
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 17:11
Türk Hava Yolları uçağı türbülansa girdi! Yaralılar var
O
Onur Çetinkaya Editör

İstanbul'dan Tayvan'a gitmek için yola çıkan Türk Hava Yolları'na ait TK24 sefer sayılı İstanbul  – Taipei seferini yapan uçak Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. 

TC-JJE kuyruk kodlu uçak, 2 saat mesafede olumsuz hava koşullarına maruz kaldı. Uçakta toplam 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi bulunuyordu.  Türbülans sonucu 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi yaralandı.

Yaşanan hava olayının ardından Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'den açıklama geldi. 

Yaşanan türbülans olayına rağmen uçak, güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları, benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve uçuş güvenliğinin her zaman en üst seviyede tutulduğunu belirtti. Yaralanan yolcuların ve kabin görevlilerinin sağlık durumları yakından izlenmeye devam ediyor.


Türbülans hakkında genel bilgi

Türbülans, hava akımlarındaki ani değişikliklerden kaynaklanan ve uçuş sırasında sarsıntılara neden olan hava olaylarıdır. Genellikle kısa süreli olup, ciddi tehlikeler oluşturmasa da yolcular ve mürettebat için rahatsız edici olabilir. Havayolu şirketleri, türbülans riskini en aza indirmek için sürekli olarak hava durumu verilerini takip eder ve gerekli önlemleri alır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa