Ali Koç'tan yabancı oyuncu sayısı açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç; hakem hataları, e-bilet sistemine ve yabancı oyuncu sayısının artışı hakkında konuştu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 17:07
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 17:53
Ali Koç'tan yabancı oyuncu sayısı açıklaması
Hakan Öksüz Editör

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, vakfın Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz'daki Turgay Ciner Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 

Toplantıda hakemlerle ilgili konuların ana gündem maddesi olduğunu belirten Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile bu konularda ortak çalışmalar yürütmek istediklerini ifade etti. 

Hakem yorumu: "Türkiye'deki hata seviyesi, kabul edilemez durumda"

Her kulübün zaman zaman hakem hataları nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Koç, bu durumun çeşitli platformlarda gündeme getirildiğini belirtti. Koç, "Türk futbolunun gelişmesi için hakemlik müessesesinin daha iyi bir noktaya gelmesi gerektiği konusunda ortak bir görüş var. Ancak biz, Türkiye'deki hata seviyesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz." dedi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

"Genç hakemleri ortaya çıkarmalıyız"

Ali Koç, hakem hataları ile ilgili şunları söyledi:

E-bilet sistemine tepki

Ali Koç, toplantıda kulüpleri yakından ilgilendiren yeni e-bilet sistemi hakkında da açıklamalarda bulundu. 

2024 sezonundan itibaren hayata geçirilmesi planlanan bu sisteme tüm kulüplerin karşı olduğunu belirten Koç, "İstisnasız tüm Süper Lig ve 1. Lig kulüpleri bu sisteme karşı. Kanunun bize emrettiği şekilde yapılmasının doğru olmadığını ve ciddi seyirci kaybına yol açacağını düşünüyoruz. Yeni biletleme sistemiyle kulüpler, yıllık gelirlerinin yüzde 15'ini bu sisteme vermek zorunda kalacaktı. Bu oran oldukça yüksek ve mali olarak kulüpleri zorlayacak bir durum." ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu sayısının artışı

Toplantıda yabancı oyuncu sayısının da gündeme geldiğini belirten Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı kararla yabancı oyuncu sayısının 12'den 14'e çıkarıldığını hatırlattı. Bu sayının artmasının bazı kulüpleri rahatlattığını ifade eden Koç, fazla yabancı oyuncusu bulunan kulüplerin hala sıkıntı yaşadığını söyledi. 

Fazla yabancı oyuncuya sahip kulüplerin yabancı futbolcularının maaşlarını ödemek zorunda kaldığını belirten Koç, "Bu durum Türkiye'nin parasının boşa gitmesine yol açıyor. Federasyonla bu konuda nasıl bir çözüm bulabileceğimizi konuştuk" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa