Trabzon’da selin ardından Karadeniz'in rengi değişti

3 gündür Trabzon’da etkili olan sağanak yağışın ardından derelerden gelen çamurlu su Karadeniz’in rengini değiştirdi. Renk değişimi havadan görüntülendi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 17:33
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 17:38
DHA
Kaynak DHA

Sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi

Trabzon’da 3 gündür devam eden yoğun sağanak yağış, kentin çeşitli bölgelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Sürmene ilçesinde, menfezlerin tıkanması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmur suları, fındık üreticilerini de zor durumda bıraktı. Hasat edilip kuruması için caddeye serilen fındıklar yağmurla birlikte sular altında kaldı. Üreticiler, fındıklarını kurtarabilmek için harekete geçti.

Sürmene’de heyelanlar meydana geldi

Aşırı yağış, Sürmene ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede heyelanlara yol açtı. İlçenin Muratlı ve Yemişli mahallelerinde yaşanan irili ufaklı heyelanlar, halkı tedirgin etti. Özellikle Yemişli Mahallesi'nde bulunan 7 katlı Deniz Apartmanı'nın önünde meydana gelen heyelanda, binada mahsur kalan 14 kişi, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Belediye ekipleri bölgede yoğun çalışma yürütüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Heyelan ve su baskınlarının ardından bölgede temizlik çalışmaları başlatıldı. Belediyeye bağlı ekipler, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için büyük bir mücadele veriyor.

Karadeniz’in rengi kahverengiye döndü

Sağanak sonrası derelerden akan çamurlu su, Karadeniz’in rengini değiştirdi. Sürmene’de Manahoz Deresi’nden gelen çamurlu su, denizin geniş bir kıyı şeridini kahverengiye boyadı. Derelerden gelen atıklar da deniz kıyısında kirliliğe neden oldu. Karadeniz’deki bu renk değişimi, drone ile havadan görüntülendi ve sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa