CHP'de tüzük taslak metni komisyonda kabul edildi

CHP'de tüzük kurultayı hazırlıkları devam ediyor. Tüzük Hazırlık Komisyonu, tüzük taslak metnini oy birliğiyle kabul etti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 17:52
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 18:40
CHP'de tüzük taslak metni komisyonda kabul edildi
EK
Esra Koçak Editör

CHP, sembolik açılışını Sivas'ta yaptığı Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışını yarın Ankara'da gerçekleştirecek. Kurultayla tüzükteki 20 civarı maddenin değişmesi bekleniyor.

CHP'de 6-7-8 Eylül'de yapılacak 20. Olağanüstü Kurultay öncesinde tüzük değişikliği hazırlıkları hız kazandı. Bu kapsamda CHP Tüzük Hazırlık Komisyonu, bugün son kez toplanarak tüzük taslak metnini nihai şekline kavuşturdu ve oy birliğiyle kabul etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, komisyonun Genel Merkez'deki son toplantısının başarıyla tamamlandığını belirtti. Çiftci, örgütlerden gelen görüş ve önerilerin değerlendirildiğini ve tüzük taslağının demokratik, katılımcı ve çağdaş bir yapıda hazırlandığını vurguladı.

Çiftci, "Cumhuriyet Halk Partisi’ni katılımcı, demokratik ve çağdaş bir tüzükle iktidara taşımak için şimdi daha da umutluyuz" diyerek tüm komisyon üyelerine teşekkür etti.

Tüzük Kurultayı yarın başlıyor

Sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105’inci yıldönümü nedeniyle Sivas’ta yapılan Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışı, yarın Ankara'da gerçekleşecek.

“İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” adı altında yapılacak Tüzük Kurultayı'na sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edildi.


Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in seçilmesi beklenen kurultay, Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından da uzun zamandır tartışılan tüzükte, önemli değişiklikler yapılacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa