Yeniden Refahlı Kılıç erken seçim için tarih önerdi

YRP’li Suat Kılıç, Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini belirterek bir de tarih önerisinde bulundu.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 17:57
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 18:36
Yeniden Refahlı Kılıç erken seçim için tarih önerdi
BY
Barış Yılmaz Editör

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orda Vadeli Programı eleştiren Kılıç, 2024 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 41,5'e revize edildiğini hatırlatarak 8,5 puanlık sapmanın yükünün de emekliye asgari ücretliye yüklendiğini söyledi.

Kılıç, Türkiye'de asgari ücretle, en düşük emekli maaşıyla yaşamı idame ettirebilmek bir yana mutfak masraflarını bile karşılayabilmenin mümkün olmadığını belirtti.

"23 Kasım 2025’te erken seçim olması makuldür”"

Türkiye'nin uzun süre böyle devam nin mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, “Görünen köy kılavuz istemez, Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini görüyoruz” dedi.

Kılıç, 2025 yılı sonbaharı ya da 2026 yılının ilkbaharında erken seçimin kapıyı çalacağını kaydetti.

Bir de tarih öneren Kılıç, 23 Kasım Pazar günü seçim yapılmasının makul olacağını dile getirdi.

Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nünü pazartesiye denk geldiğini, seçimde okullar kullanıldığı ve öğretmenler sandık görevlisi olduğu için böyle bir seçim planlamasının Türkiye'nin gündemine gelebileceğini aktardı. Muhalefetin erken seçimi seslendirmeye devam edeceğinin altını çizen Kılıç, parti teşkilatlarının çalışmalarına 2025'te seçim olacakmış gibi yoğunlaştıklarını bildirdi.

“Şanlıurfa halkı otur oturduğun yerde demiştir”

Bir gazetecinin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın partisinden istifa etmesine ilişkin sorusu üzerine Kılıç, Kasım Gülpınar'ın  “Halkın nabzını tuttum, vatandaşların yüzde 73'ü partini değiştirme dediler' sözlerini hatırlattı.

Kılıç,  Şanlıurfa halkının yüzde 73'ünün otur oturduğun yerde, seçildiğin partiden bir yere gitme dediğine dikkati çekti.

Bağımsıza geçmiş olmasının kabul edilebilir olmadığını dile getiren Kılıç, maden bağımsız belediye başkanı olacaktı adaylığını da bağımsız olarak koyması ve seçime parti desteği olmaksızın girmesi gerektiğini ifade etti.

“Bize gelmeseydi, bağımsız aday olup kazansaydı”

Kılıç şöyle dedi:

“Selamla geldi, selamsız gitti”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa