Boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanığın ifadeleri pes dedirtti

İstanbul Arnavutköy'de, boşanma aşamasındaki eşini silahla sokak ortasında öldüren Harun Gül savunmasında "ondan midem bulanıyordu" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 19:45
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 19:45
Boşanma aşamasındaki eşini öldüren sanığın ifadeleri pes dedirtti
DHA
Kaynak DHA

İstanbul Arnavutköy'de boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında silahla vurarak öldüren Harun Gül, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Harun Gül, maktulün ailesi, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

"Kasten öldürmedim" iddiası

Kimlik tespiti yapıldıktan sonra savunmasını yapan Harun Gül, eşini kasten öldürme niyetinin olmadığını öne sürdü. Sanık, ruhsatsız silahını 2021'de Eminönü'nden 3 bin liraya satın aldığını belirtti. Eşiyle boşanma davasının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü ve bu süreçte eşinin devlet korumasında olduğunu, nerede kaldığını bilmediğini söyledi. Olaydan 7-8 ay öncesine kadar eşiyle hiç görüşmediklerini ifade eden Gül, cinayet günü çocuklarının sünneti nedeniyle eşi Serpil Gül'ün hastaneye geldiğini anlattı.

"Sonrasını hatırlamıyorum"

Sanık, olay günü sabahında eşine, "Çocuklardan ne istedin?" dediğini ve Serpil Gül'ün kendisine "Erkek olsaydın elimden tutsaydın." şeklinde karşılık verdiğini belirtti. Bu sözlerin ardından öfkelendiğini söyleyen Gül, eşinin koşarak evden çıktığını ve kendisinin de peşinden gittiğini aktardı. Sanık, olayın sonrasını hatırlamadığını, sadece kızının "Baba." diye bağırdığını duyduğunu ifade etti. Silahı nasıl aldığını hatırlamadığını ancak kimseye silah getirmesi için talimat vermediğini belirtti.

"Ondan midem bulanıyordu"

Mahkeme heyeti başkanının, çocuklarının ifadelerine atıfla "Eşine gitme diye yalvardın mı?" sorusuna sanık Gül, "Kesinlikle eşime yalvarmadım. Çocuklarımın ifadesi yalan. Ben onu hayatımdan çıkardım, ondan midem bulanıyordu." şeklinde yanıt verdi.

Maktulün ailesi ve polisler tanık olarak dinlendi

Duruşmada söz alan maktul Serpil Gül'ün annesi Hediye Kırtıl, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Cinayet sonrası olay yerine giden polis memurları da tanık olarak dinlendi. Polis memuru E.Ö., olay yerine geldiklerinde sanığın elinde silahıyla beklediğini ve çevredeki vatandaşların sanığa müdahale etmeye çalıştığını anlattı.

Cinayet anı görüntüleri mahkemede izletildi

Duruşmada, cinayet anına ait görüntülerin izlenmesinin ardından maktulün kardeşi Abdullah Kırtıl da söz aldı. Kardeşinin soğukkanlılıkla öldürüldüğünü belirten Kırtıl, sanığın cinayet sırasında silahla doldur boşalt yaptığını ve ambulansa müdahale edilmesine engel olduğunu ifade etti. Kırtıl, "Cinnet iddiası asılsızdır. Olay sırasında soğukkanlı hareket etmiştir." dedi.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet talep etti

Cumhuriyet savcısı, sanık Harun Gül'ün "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 ila 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları savunma için süre isterken, mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 19 Eylül’e ertelenmesine karar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa