CHP Sözcüsü Yücel'den teğmenlere soruşturma açılmasına tepki

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, teğmenlere yemin sebebiyle soruşturma açmanın milli şuurdan yoksunluk ve acizlik olduğunu söyledi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 20:10
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 20:21
CHP Sözcüsü Yücel'den teğmenlere soruşturma açılmasına tepki
BY
Barış Yılmaz Editör

Harp Okullarını bitiren genç teğmenler kılıç kuşanıp yemin etti.

Bu sene ilk defa Kara, Hava ve Deniz harp Okulları’nın üçünün de birincisi kadınlar arasından çıktı.

Türk kadını bir kez daha yürekleri kabarttı.

Ancak, Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen mezuniyet töreni sonrası sosyal medyaya yayılan, genç teğmenlerin gayrı resmi yemini ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözleri tartışma yarattı.

Bunu kalkışma girişimi darbe iması olarak yorumlayanlar da çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları da bugün, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni sırasında teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin yaşanan olayın tüm yönleriyle incelendiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) disipline büyük önem verdiği ve  aykırı hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen MSB, kusuru ya da sorumluluğu olan personel hakkında disiplin mevzuatına uygun işlem yapılacağını açıkladı.

Buna Cumhuriyet Halk Partisi’nden sert tepki geldi.

CHP Sözcüsü Deniz yücel, teğmenlerim yeminlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına vurgu yaptığına işaret etti.

Bu yeminin daha önce de kullanıldığını hatırlatan Yücel, yeminde Anayasaya ve yasalara aykırı bir kelime olmadığını vurguladı.

Yücel, “Bu durumdan kim neden rahatsız olur?” diye sordu.

Deniz Yücel, bu durumdan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sanık olarak yargılayan FETÖ zihniyetinin rahatsız olacağının altını çizdi.

 3-5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açıldığına dikkati çeken Yücel, bunu milli şuurdan yoksunluk ve acizlik olarak niteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa