Yavru kedileri süpürge sapıyla katleden caniye 3 yıl 9 ay hapis cezası

Manisa’nın Salihli ilçesinde, evlerinin mutfağına girdiği için yavru kedileri fırça sapı ile öldüren şahıs, 3 yıl 9 ay ceza aldı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 20:31
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 20:53
Yavru kedileri süpürge sapıyla katleden caniye 3 yıl 9 ay hapis cezası
EK
Esra Koçak Editör

Manisa'nın Salihli ilçesinde, 11 Ağustos'ta Sağlık Mahallesi Kurudere Caddesi'nde meydana gelen olayda Muzaffer Ş., evine girdikleri gerekçesiyle yavru kedileri fırça sapı ile öldürdü. Olayın basında ve sosyal medyada yayılması üzerine Muzaffer Ş. gözaltına alındı ve hakkında dava açıldı.

"Pişmanım" savunması

Salihli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Muzaffer Ş., tahliyesini talep etti. 71 yaşında olduğunu ve 30 yıllık memurluk geçmişi bulunduğunu belirten sanık, "İlk defa böyle bir öfke patlaması yaşadım. Hayvanseverlerden ve üzdüğüm herkesten özür diliyorum, vicdanen çok pişmanım" diyerek savunma yaptı. Ancak, Muzaffer Ş.'nin savunmasında olayın sadece bir kediye karşı gerçekleştiğini söylemesi üzerine mahkeme başkanı, daha önceki ifadelerinde 2 ya da 3 kedi dediğini hatırlattı. Sanık, bu ifadeleri reddederek, "Ben hep bir kedi dedim, tutanaklara yanlış yazılmış" dedi.

"Merhametsizce ve Canavarca"

Duruşmada Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü avukatı Asiye Akbaş Aydın, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Savcılık da mütalaasında, sanığın kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 1’den fazla kediyi merhametsizce, acımasızca ve canavarca öldürdüğünü belirterek Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılmasını istedi.

Mahkemeden cezada indirim yok

Mahkeme, verilen 10 dakikalık aranın ardından kararını açıkladı. Muzaffer Ş.'ye toplamda 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi ve herhangi bir takdiri indirim uygulanmadı. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından duruşmayı takip eden hayvanseverler, verilen cezayı alkışlarla karşıladı.

Hayvanseverlerden tepki

Salihli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Salihli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Funda Canseven, süreci başından beri takip eden tüm destekçilere teşekkür etti. Canseven, "Sanık, 3 yavru kediyi öldürdü, ancak kayıtlara 2 olarak geçti. Anne kedi bir yavruyu alıp götürdü. Sanık birçok yalan söyledi, ancak en ağır cezayı aldı ve hiçbir indirim uygulanmadı." dedi.

Avukat Asiye Akbaş Aydın’ın etkili savunmasını da öven Canseven, olayın toplumda infial yarattığını belirtti. Mahkeme süreci devam ettiği için sanığın tahliye edildiği açıklandı. Manisa Barosu ve İzmir Barosu’ndan avukatlar da duruşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa