Netanyahu, ABD'nin "Gazze'de ateşkese çok yakınız" iddiasını reddetti

Netanyahu, ABD yönetiminin "Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamam olduğu" yönündeki açıklamasını sert bir dille reddetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 21:11
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 21:37
Netanyahu, ABD'nin ''Gazze'de ateşkese çok yakınız'' iddiasını reddetti
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan Fox News kanalına verdiği röportajda, Gazze'deki ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamamlandığı yönündeki açıklamalarını kesin bir dille yalanladı.

"Anlaşma henüz tamamlanmadı"

Netanyahu, Biden yönetiminin anlaşma sürecine dair açıklamalarını doğru bulmadığını belirterek, "Bu doğru değil." dedi. Hamas'ın anlaşmaya yanaşmadığını savunan İsrail Başbakanı, örgütün İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini istediğini öne sürdü.

İsrail'den taviz beklenmesi yanlış

Geçtiğimiz hafta 6 İsrailli esirin yaşamını yitirmesinin ardından İsrail'den taviz beklenmesinin yanlış olduğunu ifade eden Netanyahu, isim vermeden ABD'ye, "Bizim yerimize Hamas'a taviz vermesi için baskı yapın." şeklinde mesaj verdi.

Netanyahu, Tel Aviv yönetiminin Philadelphi Koridoru'nu kontrol altında tutmaya devam edeceğini söyledi. Bu adımın Hamas'ın silahlanmasını önlemek ve esirlerin Mısır'a kaçırılmasını engellemek amacıyla atıldığını savundu.

"Ateşkes yakın değil"

Ateşkes anlaşmasının yakın olmadığını belirten Netanyahu, Hamas'ı tüm bu süreçten sorumlu tuttu. ABD Başkanı Biden'ın "Netanyahu ateşkes için daha fazla çaba göstermeli" yorumuna da cevap veren İsrail Başbakanı, "Başkan ne demek istedi bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

ABD'den açıklama

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gazze'deki ateşkes müzakerelerinde yüzde 90'lık bir ilerleme sağlandığını belirtmiş, tutuklular ve Philadelphi Koridoru konusundaki görüşmelerin ise devam ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa