Dervişoğlu'ndan "Erdoğan seçim yenilgisiyle gitmeli" çıkışı

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir" diyerek CHP lideri Özel'e destek verdi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 21:36
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 21:45
Dervişoğlu'ndan ''Erdoğan seçim yenilgisiyle gitmeli'' çıkışı
BY
Barış Yılmaz Editör

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda Türkiye'nin siyasi gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, CHP Lideri Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına destek verdi.

Özel, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili olarak "Onu yenerek bu süreci tamamlamak, Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı olur." ifadesini kullanmıştı.

Dervişoğlu, erken seçim tartışmalarına da değinerek, "Erken seçim kararı mecliste alınırsa, aday oluyor, başımızın üstüne. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tayyip Bey'in adaylığına müsamaha gösterdi. Ancak bu seçimde aday olmamalıydı. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim yenilgisi yaşayarak gitmelidir." dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize vurgu yapan Dervişoğlu, mevcut iktidarın ülkeyi yönetmekte başarısız olduğunu dile getirdi. "Bu iktidar benim için bitmiştir." ifadesini kullanan Dervişoğlu, Türkiye'nin yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu belirtti.

"Erdoğan'ın takvimini erken seçim olarak görmemek Lazım"

Dervişoğlu, erken seçim çağrılarının içeriğine de değinerek, Erdoğan'ın kendi belirlediği takvimde yapılacak bir seçimin gerçek anlamda bir erken seçim olmadığını savundu. "Erken seçim talep ediyorsanız, hemen bir seçim istersiniz. Ancak Erdoğan'ın belirleyeceği bir takvimde yapılacak seçim, erken seçim olmaz," dedi. Bu konuda CHP Lideri Özgür Özel ile aynı fikirde olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, "Özel'in açıklamalarını destekliyorum, Erdoğan'ın bu seçimde mağlup edilerek görevi bırakması gerekmektedir," diye ekledi.

"Seçim sürecine hazırız, endişem yok"

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olup olamayacağı konusunda ise endişe taşımadığını belirtti. "Seçim adına Cumhurbaşkanının tekrar aday olacağına dair bir endişem yok. Eğer bir seçim olacaksa, biz en yakın tarihteki seçime hazırız," dedi.

"Seçim çağrılarını spekülatif buluyorum"

Erken seçim taleplerine de değinen Dervişoğlu, erken seçim çağrılarını spekülatif bulduğunu söyledi.

Eğer bir erken seçim olacaksa, bunun bir düellodan ziyade demokratik bir süreç olması gerektiğini belirten Dervişoğlu, mevcut hükümetin seçim takvimini kendine göre belirlemeye çalışmasını da spekülatif bulduğunu dile getirdi.

"YSK'nın kararına saygı duyuyoruz, ama yanlış"

Dervişoğlu, YSK'nın Erdoğan'ın adaylığına izin vermesi konusunda da eleştirilerini sürdürdü.

Cumhurbaşkanının en fazla iki kez seçilebileceğini belirten Dervişoğlu, oysa Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez seçildiğini ve önümüzdeki seçim dönemi dördüncü olacağını dile getirdi.

Dervişoğlu, Erdoğan’ın erken seçim meclis kararıyla alınırsa yeniden aday olabileceğine işaret ederek “ başımızın üstüne” dedi.

"Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmeli"

Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir seçim yenilgisiyle görevinden ayrılması gerektiği yönündeki düşüncesini paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa