Beyaz Saray'dan Putin'e sert sözler

Kirby, ABD'de başkanın kim olacağına sadece Amerikan halkının karar vereceğini belirterek, Putin'in seçimlere yönelik müdahale girişimlerini eleştirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 22:13
GÜNCELLEME
05 Eylül 2024 22:26
Beyaz Saray'dan Putin'e sert sözler
AA
Kaynak AA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD başkanlık seçimleri ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Putin’in, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e destek vereceğine yönelik ifadelerine yanıt veren Kirby, "Putin, bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kimseyi şu veya bu şekilde desteklememeli." dedi.

"Seçimleri Amerikan halkı belirler"

Kirby, ABD'nin yeni başkanının kim olacağına sadece Amerikan halkının karar vereceğini vurguladı. Putin'in ABD seçimleri hakkında yorum yapmasının ve olası müdahale girişimlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Putin'in açıklamaları

Putin, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu'nda yaptığı konuşmada, ABD seçimleri hakkında esprili bir dille, Başkan Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından Harris'i destekleyeceklerini ifade etmişti. Putin, "Favorimiz Biden'dı ama şimdi Harris’i desteklemeliyiz." dedikten sonra, tercih hakkının Amerikan halkına ait olduğunu ve bu karara saygı duyacaklarını eklemişti.

Putin, ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya'ya en çok yaptırım uygulayan lider olduğunu hatırlatarak, Kamala Harris’in "bulaşıcı" gülüşüyle her şeyden memnun göründüğünü söylemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa