Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: Güvenimiz ve desteğimiz tam

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tarımı, sanayiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
05 Eylül 2024 23:42
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 00:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: Güvenimiz ve desteğimiz tam
EK
Esra Koçak Editör

Ekonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açıklanan OVP ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Erdoğan açıklamasında "Hükümet olarak OVP kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak, vatandaşımızın refahını artırırken sağlam temellere dayalı ekonomimizin gelecek nesillerimiz için de sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Desteğimiz tamdır

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bir yandan enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ve büyümeyi önceleyen; tarımı, sanayiyi, yüksek teknolojiyi, turizmi ve birçok farklı sektörü güçlendirecek olan OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Hükümet olarak OVP kapsamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak, vatandaşımızın refahını artırırken sağlam temellere dayalı ekonomimizin gelecek nesillerimiz için de sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.")

Enflasyon tahminleri yükseldi, büyüme düştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP'nin temel amacının enflasyonun tek haneye düşürülmesi olduğunu açıkladı. Yılmaz, yeni dönemde para, maliye ve gelirler politikalarının eşgüdümünün sağlanacağını belirtti. OVP'de 2024 yılı büyüme beklentisi yüzde 4'ten yüzde 3,5'e düşürüldü. 2024 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e revize edildi. Cari açığın 2024 yılı sonunda yüzde 1,7'ye düşmesi beklenirken, bütçe açığının yüzde 6,4'lük hedefin altında yüzde 4,9'a gerilemesi öngörüldü.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa