Ürdün'den İsrail'e "savaş ilanı sayarız" uyarısı

Ürdün, Batı Şeria'daki Filistinlilerin Ürdün'e tehcir edilmesine yönelik her türlü girişimi savaş ilanı sayacağını duyurdu.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 00:53
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 01:12
Ürdün'den İsrail'e ''savaş ilanı sayarız'' uyarısı
CS
Canan Salman Editör

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, resmi temaslarda bulunmak üzere Amman'a gelen Alman mevkidaşı Annalena Baerbock’u konuk etti.

İki Dışişleri Bakanı daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Safedi, İsrail'in, Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik baskınlarıyla ilgili dava açmak için gerekli hukuki dosyaları hazırladıklarını dile getirdi. Ancak, bu dosyaların nereye ve kime sunulacağı noktasında bilgi paylaşmadı. 

Ürdün’den İsraill'e sert uyarı

Eymen es-Safedi, İsrail’i de sert bir ille uyardı.  İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişimini "savaş ilanı" olarak kabul edeceklerini açıklayan Safedi, kırmızı çizgilerini kayda geçirdi.

Uluslararası topluma çağrı

Safedi, uluslararası topluma Batı Şeria ve tüm bölge bir savaş alanına dönmeden önce harekete geçme çağrısında bulundu.

Eymen es-Safedi, bölgedeki durumun daha kötüye gitmemesi için Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulmasını istedi.

Netanyahu’ya “müzakereleri sekteye uğratıyor" eleştirisi

Ürdün Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelere ilişkin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tavır değiştirip yeni şartlar ortaya atarak müzakereleri sekteye uğrattığını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa