OSB'ler ile ilgili yeni tedbirler getirilecek...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır OSB'ler ile ilgili yeni adımların atılacağını açıkladı... İşte haberin detayları...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 05:50
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 05:50
OSB'ler ile ilgili yeni tedbirler getirilecek...
EP
Esra Polat Editör

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partinin başarılarının, partililerin özverili çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu vurguladı. Partililere teşekkür eden Bakan Kacır, "Gerçekten Türkiye, tam bağımsızlık yolunda ilerliyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapma mücadelesi, tam bağımsızlık temelleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni bu anlayışla geleceğe taşıma mücadelesidir" dedi. Cumhurbaşkanının son 22 yılda Türkiye'ye çok büyük hizmetler sunduğunu belirten Kacır, eğitim, sağlık, ulaştırma, sanayi ve teknoloji gibi alanlarda sayısız devrimler gerçekleştirildiğini söyledi.

Sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelere değinen Bakan Kacır, Türkiye'nin son 22 yılda bir üretim merkezi haline geldiğini, organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısının 192'den 360'a, OSB'lerde çalışan kişi sayısının ise 415 binden 2 milyon 700 bine yükseldiğini ifade etti. Fabrika sayısının da 11 binden 58 bine çıktığını ekledi.

İhracatı 36 milyar dolardan 260 milyar doların üzerine çıkardıklarını söyleyen Kacır, Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payı yüzde 1 seviyesine yükselttiklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'yi Ar-Ge ve yenilikle tanıştırdıklarını, AK Parti iktidara geldiğinde sadece 2 teknoparkın faaliyet gösterdiği Türkiye'de, bugün 102 teknoparkta 10 bin 500 firmanın Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yürüttüğünü dile getirdi. Türkiye'nin Ar-Ge insan kaynağının da 29 binden 272 bine çıktığını vurguladı.

Savunma sanayinde millilik ve bağımsızlığın Türkiye için kaçınılmaz olduğunu belirten Bakan Kacır, Türkiye'nin terörle mücadelede ihtiyaç duyduğu savunma sistemlerini müttefiklerinden dahi temin edemediğini, bu nedenle milli teknoloji hamlesiyle savunma sanayisini kendi kaynaklarıyla geliştirdiğini ifade etti. Türk mühendislerinin Bayraktar, Akıncı, Kızıl Elma ve Hürkuş gibi projelerle büyük başarılara imza attığını söyledi. Son olarak, Cumhurbaşkanı liderliğindeki bu sağlam iradenin, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde halkın büyük desteğini aldığını belirterek, bu yolculuğun güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

OSB'ler ile ilgili yeni adımlar

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa