Balıkesir'deki zincirleme kazada bir kişi öldü

Balıkesir'de meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte kazaya dair detaylar ve yaşananlar...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 06:55
Balıkesir'deki zincirleme kazada bir kişi öldü
EP
Esra Polat Editör

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Ercan B.'nin kullandığı 17 YK 168 plakalı tır, Gökçeyazı Mahallesi yakınlarında arızalanarak emniyet şeridine çekildi. Tır geri manevra yaparken kayarak, arkadan gelen Alper T. yönetimindeki 10 BL 950 plakalı araç ve Sedef Ö.'nün kullandığı 35 ARN 524 plakalı otomobille çarpıştı.

Kaza sonucunda, Alper T.'nin aracında bulunan Hale T. olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan İbrahim T. yaralandı ve sağlık ekiplerince İvrindi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hale T.'nin cenazesi de aynı hastanenin morguna götürüldü.

Trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı ve araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa