Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden suçlamaları kabul edecek

Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, California'daki vergi kaçakçılığı davasında hakkındaki suçlamaları kabul edecek. Detaylar haberimizde...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 07:15
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 08:33
Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden suçlamaları kabul edecek
EP
Esra Polat Editör

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, "vergi kaçırma" suçlamasıyla yargılanmaya başladı ve tüm suçlamaları kabul edeceğini açıkladı.

Los Angeles'taki Federal Mahkeme'de jüri seçimi öncesinde konuşan Biden, iddianamede yer alan 9 suçlamayı kabul etmeye hazır olduğunu belirtti. Yargıç Mark Scarsi'nin suçlamaları kabul ederse 15 yıla kadar hapis cezası alabileceğini anlayıp anlamadığını sorması üzerine Biden, "Evet, anlıyorum" yanıtını verdi. Scarsi, ayrıca 500 bin ile 1 milyon dolar arasında para cezası ile de karşılaşabileceğini vurguladı.

Biden'ın avukatı Abbe Lowell, müvekkilinin "özel nedenlerle" jüri seçilmeden davanın kapanmasını talep ettiğini, bu sayede uyuşturucu bağımlısı olduğu dönemde yaşanan olaylarla ilgili aile ve arkadaşlarının tanıklık etmesinin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. Savcı Leo Wise ise Biden’ın suçlamaları açıkça kabul etmesi gerektiğini söyledi. Biden’ın itiraz etmemesi üzerine yargıç, cezanın belirleneceği duruşmanın 16 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.

Siyasi uzmanlar, Hunter Biden’ın suçunu kabul etmesinin yaklaşan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’yi olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyor.Biden’ın avukatları sabahki duruşmada "Alford savunması" teklifinde bulunmuştu. Bu savunma şekli, sanığın suçlamaları kabul etmesine rağmen masumiyet iddiasını korumasına olanak tanıyor. Ancak, savcılık bu teklifi reddetti.

Hunter Biden, 1,4 milyon dolarlık vergi kaçırmakla suçlanıyor. İddianamede, 2017 ve 2018 yıllarında vergi beyannamelerinde hile yaparak lüks harcamalar yaptığı ve vergilerini ödemediği belirtiliyor. Geçen yıl savcılıkla anlaşmaya çalışan Biden, tarafların uzlaşamaması üzerine anlaşmaya varamamıştı. Hunter Biden daha önce Delaware eyaletinde yasa dışı silah bulundurma suçlamalarından da mahkemeye çıkmış ve suçlu bulunmuştu. ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu mahkeme karşısına çıkarak suçlu bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa