Cristiano Ronaldo yine bir ilki başardı!

UEFA Uluslar A Ligi 1 Grup'ta Hırvatistan'ı 2-1 yenen Portekiz'de 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo, futbol tarihinde 900 gol atan ilk futbolcu oldu.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 08:30
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 08:30
Cristiano Ronaldo yine bir ilki başardı!
EP
Esra Polat Editör

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta oynanan maçta Portekiz, Hırvatistan'ı 2-1 mağlup ederken, Cristiano Ronaldo tarihi bir başarıya imza attı. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde 900 gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Portekiz Maçı 2-1 Kazandı

Başkent Lizbon'da oynanan karşılaşmada Portekiz, 7. dakikada Jose Diogo Dalot'un golüyle öne geçti. 34. dakikada Cristiano Ronaldo farkı ikiye çıkararak 900. golünü attı. Hırvatistan ise 41. dakikada Dalot'un kendi kalesine attığı golle farkı bire indirdi, ancak Portekiz üstünlüğünü koruyarak maçı 2-1 kazandı.

Bu golle Ronaldo, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırarak 900 gol barajını aşan ilk oyuncu unvanını elde etti.

Ronaldinho'dan Messi açıklaması

Eski Brezilyalı futbolcu Ronaldinho, Lionel Messi'nin zor zamanlarında kendisine yaptığı büyük bir jesti anlattı. Ronaldinho, parasız ve zor bir durumda olduğu dönemde Messi'nin kendisine yardım ettiğini ve bu jestin hayatında önemli bir yer edindiğini dile getirdi.

Messi'nin Duygusal Hediyesi

Ronaldinho, Messi'nin kendisine bir Barcelona forması hediye ettiğini ve bu formanın Messi ve bazı diğer oyuncular tarafından imzalandığını belirtti. Messi, Ronaldinho'ya, "Bu formayı satabilirsin. İletişimde olduğum site [Iconic] bunu senden alacak," diyerek yardım teklif etmiş. Ancak Ronaldinho, bu hediyeyi satmayı reddettiğini söyledi: "Arkadaşımın hediyesini satmak istemedim."

Büyük Bir Sürpriz

Ertesi gün Ronaldinho, siteye formayı satmayacağını bildirmesine rağmen hesabına para yatırıldığını fark etti. Messi'nin, Ronaldinho'nun formasına benzeyen başka bir formayı siteye verdiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. "Messi’nin bu hareketi beni derinden etkiledi. Birçok kişi tarafından ihanete uğramıştım, ama onun bu fedakarlığını asla unutmayacağım," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa