Bu illere çok kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre bugün bazı bölgelerde yağış kuvvetli olacak. 6 Eylül 2024 Cuma günü hava raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 09:02
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 09:41
Bu illere çok kuvvetli yağış uyarısı!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Özellikle Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Sinop, Hatay çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel sağanak etkisini gösterecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon'un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan'da yer yer kuvvetli olacağı, Rize ve Trabzon'un doğusunda ise çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. 

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Genel hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinde seyredecek. 

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu ve doğu bölgelerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtildi.

Su baskını ve ani sel uyarısı

Özellikle Ordu, Giresun, Trabzon'un batısı, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan çevreleri ve Rize ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa