İlber Oltaylı'dan korkutan haber! Apar topar hastaneye kaldırıldı

Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Oltaylı'dan sevenlerini korkutan bir haber geldi. Oltaylı'nın rahatsızlandığı ve acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 09:28
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 12:52
İlber Oltaylı'dan korkutan haber! Apar topar hastaneye kaldırıldı
Kübra Şenal Editör

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi olan İlber Ortaylı'nın Bilecik'te düzenlemesi planlanan "İlber Ortaylı ile Kurtuluş Sempozyumu"nun ertelendiği duyuruldu. Ünlü tarihçinin rahatsızlandığı ve apar topar hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Oltaylı'nın sağlık durumu sevenlerini derinden üzdü. Ünlü tarihçinin son durumu merak ediliyor.

İlber Oltaylı'nın sempozyumu ertelendi

İlber Ortaylı'nın rahatsızlığı üzerine Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "5 Eylül Perşembe günü saat 19.00'da Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmesi planlanan sempozyum ertelenmiştir. Yeni sempozyum tarihi belirlendiğinde vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilecektir" ifadelerine yer verildi.

İlber Oltaylı'nın sağlık durumu nasıl?

Tarihçi Profesör İlber Ortaylı'nın İzmir-İstanbul uçuşu sırasında tansiyon problemi yaşadığı ve bu nedenle rahatsızlandığı açıklandı. Durumunun iyi olduğu bildirilirken, yaşadığı tansiyon sorununun geçmişte de kendisini zorladığı biliniyor.

Daha önce katarakt ameliyatı olmuştu

Ortaylı, geçtiğimiz aylarda katarakt ameliyatı geçirmişti. Çeşitli televizyon programlarına katılan Ortaylı, ameliyat öncesinde yaşadığı "göz kamaşması, göz yorgunluğu, baş ağrısı ve ışığa karşı hassasiyet" gibi rahatsızlıkları dile getirmişti.

İlber Ortaylı kimdir, kaç yaşındadır?

İlber Ortaylı, 1947 doğumlu Türk tarihçi, akademisyen ve yazardır. Özellikle Osmanlı tarihi ve Türk modernleşmesi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Viyana Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Türkiye'nin birçok üniversitesinde ders veren Ortaylı, yazdığı kitaplar ve televizyon programlarıyla da geniş bir kitleye hitap etmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa