Türk sineması gelişiyor! Bakanlıktan 97 milyon liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasının gelişmesi adına 22 projeye toplam 97 milyon 750 bin lira destek sağladığını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 10:08
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 10:15
Türk sineması gelişiyor! Bakanlıktan 97 milyon liralık destek
Kübra Şenal Editör

Bakanlık, Türk sinemasının gelişimini teşvik etmek amacıyla önemli yapımlara destek vermeye devam ediyor.

Desteklenen projeler açıklandı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, sinema sektör temsilcilerinden oluşan Sinema Destekleme Kurulu tarafından belirlenen projeler arasında, 5 "İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım", 13 "Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım", 3 "Ortak Yapım" ve 1 "Çekim Sonrası" kategorisinde destek aldı.

Destek alan projeler arasında ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un yöneteceği Ölüleri Yakma Cemiyeti ve usta yazar Mustafa Kutlu'nun romanından uyarlanan, Ahmet Sönmez'in yöneteceği Mavi Kuş öne çıktı. Ayrıca, sektöre genç yetenekler kazandırma amacı taşıyan "İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım" kategorisinde 5 projeye daha destek sağlandı.

Animasyon sektörüne de destek

Son yıllarda büyük bir gelişim kaydeden animasyon sektörü de Bakanlığın desteklerinden yararlandı. Toplantıda "İBİ: Uzay Görevi" ve "Ajan Simit" adlı projelere de destek verildiği açıklandı.

Sinema sektörüne destekleri 284 milyon liraya ulaştı

Bakanlık, 2023 yılında belgesel, kısa film, animasyon, yerli film gösterimi gibi farklı alanlarda toplam 145 milyon 474 bin lira destek sağlamıştı. 2024 yılında bu destek miktarı iki katına çıkarak 284 milyon 241 bin liraya ulaştı. Bu artış, Türk sinemasının gelişimi için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa