Okulda yangın: 16 öğrenci yaşamını yitirdi

Kenya'da bir okulda başlayan ve kısa sürede büyüyün yangın sebebiyle 16 öğrencinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 10:09
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 15:00
Okulda yangın: 16 öğrenci yaşamını yitirdi
AA
Kaynak AA

Kenya’da okul yangınında 16 öğrenci hayatını kaybetti

Kenya’nın Nyeri bölgesinde bir okulda çıkan yangında 16 öğrenci hayatını kaybetti. Kenya polis sözcüsü, olayın ardından açıklama yaparak yangında 14 öğrencinin de ağır yaralandığını belirtti.

Yangın Nyeri bölgesinde çıktı

Kenya polis sözcüsü Resila Onyango, basına yaptığı açıklamada, yangının başkent Nairobi'nin yaklaşık 150 kilometre kuzeyinde bulunan Nyeri bölgesindeki bir okulda meydana geldiğini duyurdu. Yangının ne zaman ve nasıl çıktığı henüz netlik kazanmadı.

14 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yangında ağır yaralanan 14 öğrencinin hastaneye kaldırıldığını belirten Onyango, yaralıların tedavi altına alındığını açıkladı. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili henüz detaylı bilgi verilmezken, bazı öğrencilerin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Yangının sebebi araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Polis sözcüsü Onyango, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve yangının kaynağının araştırıldığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği, ancak yangının çok hızlı yayılması nedeniyle can kayıplarının yaşandığı ifade edildi.

Kenya’da daha önce de benzer bir olay yaşandı

Kenya’da 2017 yılında da benzer bir olay yaşanmıştı. Başkent Nairobi’de bir okulda çıkan yangında 9 öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu olay, ülkede okul güvenliği ve yangın önlemlerinin yeterliliği konusunda yeniden tartışmaların başlamasına yol açtı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa