Trump planını açıkladı, Elon Musk kabul etti!

Elon Musk liderliğinde bir komisyon kurma planı yaptığını belirten Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, "Elon bunu kabul etti." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 10:16
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 11:27
Trump planını açıkladı, Elon Musk kabul etti!
Hakan Öksüz Editör

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası kapsamında ABD'nin New York kentinde bulunan Ekonomi Kulübü'nde bir konuşma yaptı. Trump, konuşmasında ABD ekonomisinin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"Biden ve Harris, ekonomimizi çökertiyor"

Cumhuriyetçi başkan adayı, konuşmasının başında ABD'nin ekonomik durumuna dair sert eleştirilerde bulundu. Eski rakibi Joe Biden ve yeni rakibi Kamala Harris'in radikal politikalarının ülkeyi ekonomik bir felakete sürüklediğini öne süren Trump, "Ulusumuz başarısızlık ve gerileme ile karşı karşıya. Ekonomik bir kriz içindeyiz." dedi.

"Elon Musk kabul etti"

SpaceX, Tesla ve sosyal medya platformu X'in sahibi olan Elon Musk liderliğinde bir komisyon kurma planının olduğunu belirten Trump, şunları söyledi:

"Ekonomik rönesans" sözü

İş dünyası liderlerine hitap eden Trump, ABD ekonomisini canlandırmaya yönelik vaatlerde bulundu. Trump, enerji üretimini artırmayı, kripto para birimlerini desteklemeyi, hükümet harcamalarını kesmeyi ve ABD'de üretim yapan şirketler için vergi indirimleri getirmeyi hedeflediğini açıkladı. 

Ülkeye bir "ekonomik rönesans" getirmeyi amaçladığını belirten Trump, başkan seçilmesi halinde ABD'nin enerji arzını artırmak için ulusal acil durum ilan edeceğini duyurdu. 

"Bir yasaya karşı 10 eski yasa çöpe gidecek"

Her yeni yasaya karşılık 10 eski yasanın iptal edileceğini vurgulayan Trump, ekonomiyi hızlı bir şekilde toparlayacağını söyledi. Planlarını paylaşan Cumhuriyetçi lider, "Planım enflasyonu hızla yenecek, fiyatları düşürecek ve ekonomik büyümeyi yeniden ateşleyecek." diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa