Yarın 4 ilde e-YDS düzenlenecek

ÖSYM, yarın düzenlenecek e-YDS/10'a (Elektronik Yabancı Dil Sınavı) dair ayrıntıları duyurdu. e-YDS/10, 4 kentteki e-Sınav merkezlerinde düzenlenecek.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 11:50
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 12:27
Yarın 4 ilde e-YDS düzenlenecek
AA
Kaynak AA

e-YDS/10 yarın düzenleniyor

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), yarın yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e-YDS/10) ilişkin detayları açıkladı. Sınav, belirlenen dört şehirdeki e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sınav 47 salonda yapılacak

ÖSYM'nin açıklamasına göre, e-YDS/10 Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki 47 farklı e-Sınav salonunda düzenlenecek. Sınav, yalnızca İngilizce dilinde uygulanacak ve katılımcılar 13.45’te sınava başlayacak. Sınavın bitiş saati ise 16.45 olarak belirlendi. Adayların 80 soruyu yanıtlaması için 180 dakika süre tanınacak.

Ek süre imkanı sağlanacak

Bazı adaylar için ek süre hakkı tanındı. Standart süreye ek olarak, uygun görülen adaylar için 30 dakika daha ek süre verilebilecek. Bu adaylar sınavda toplam 210 dakika süreye sahip olacaklar.

Kimlik kartı olmayan adaylara kolaylık

Sınav günü kimlik kartı kaybolan, kimlik kartında T.C. kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmayan adaylar için de bir düzenleme yapıldı. İl ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav süresince açık olacak ve adaylar kimlik kartlarını yenileyebilecekler.

5.258 aday sınava girecek

ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Bayram Ali Ersoy, sınavla ilgili yaptığı açıklamada, "Sınava 5.258 aday katılacak. Sınav sırasında, güvenliği sağlamak amacıyla emniyet güçleri dahil olmak üzere toplam 346 görevli bulunacak" dedi. Ersoy, sınavın sorunsuz bir biçimde yapılması için tüm hazırlıkların tamamlandığını da ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa