Bakan Fidan Kosova'da FETÖ mesajı! "Kosova için tehdittir"

Bakan Fidan, resmi temaslar için Kosova'nın başkenti Priştine'ye gitti. Burada iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 12:22
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 14:36
Bakan Fidan Kosova'da FETÖ mesajı! ''Kosova için tehdittir''
Kübra Şenal Editör

Kuzey Makedonya ziyaretinin ardından Kosova'ya giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO liderliğindeki Kosova Gücü (KFOR) Karargahını ziyaret etti.

Priştine’de düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan FETÖ’nün Kosova için de bir tehdit oluşturduğunu belirterek, bu örgütle kararlı bir mücadele gerektiğini vurguladı.

"FETÖ Kosova için tehdit"

Kosova’daki FETÖ varlığının Türkiye'yi endişelendirdiğini ifade eden Fidan, “Kosova’nın güvenliği ve refahı için FETÖ ile kararlı bir mücadele edilmesi gerekmekte. Dostluğumuz ve kardeşliğimiz de bunu gerektiriyor” dedi.

Türkiye-Kosova güvenlik işbirliği

Türkiye-Kosova siyasi ilişkilerinin mükemmel seviyede olduğunu belirten Fidan, güvenlik iş birliğinin kurumsal bir çerçeveye oturtulması gerektiğini söyledi. Güvenlik, siyaset ve ekonomi alanlarında stratejik vizyon oluşturmayı hedeflediklerini belirten Fidan, Türkiye ile Kosova arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması’nın imzalanmasının ilk adım olacağını ifade etti.

"KFOR, kritik bir yol"

Fidan, Türkiye'nin NATO’nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) komutanlığını yürüttüğünü hatırlatarak, KFOR'un bölgede güvenliğin sağlanması için kritik bir rol oynadığını vurguladı. Türkiye’nin, Kosova’nın bağımsızlık ve egemenliğini her zaman desteklediğini belirten Fidan, Kosova'nın uluslararası alanda hak ettiği konuma ulaşmasına yönelik desteğin süreceğini söyledi.

Türkiye'den destek mesajı

Kosova ile Sırbistan arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Fidan, Türkiye'nin bu süreçte gerekirse sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Kosova Güvenlik Gücü'ne eğitim ve savunma sanayi desteği verdiğini ve bu iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Ukrayna ve Gazze'de barış çağrısı

Bakan Fidan, Ukrayna ve Gazze’deki çatışmalara da değinerek, silahların susması ve diplomasiye alan açılması gerektiğini vurguladı. Ukrayna'daki savaşın tırmanma riskinin arttığını belirten Fidan, Gazze'deki soykırımın da devam ettiğini söylendi. Fidan, bu kapsamda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa