Özgür Özel'den Tüzük Kurultayı'nda açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi'nde tüzük kurultayı başladı. Kurultay pazar gününe kadar sürecek. Genel Başkan Özel, açılış konuşmasında açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 13:02
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 14:19
Özgür Özel'den Tüzük Kurultayı'nda açıklamalar
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tüzük Kurultayı başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi bugün Ankara'da resmi açılışı gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı'nda, parti tüzüğünde ise önemli değişiklikler yapılacak.

Kurultayın sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105. yılı dolayısıyla Sivas'ta gerçekleştirilmişti. Bugün ATO'da gerçekleştirilen Kurultayda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin hedefleri ve politikalarına dair önemli açıklamalar yaptı.

Özel, konuşmasında CHP'nin yerel seçimlerde ve genel seçimlerde birinci parti olma hedefini yineledi ve gençlerin ve kadınların parti yönetiminde daha fazla yer alacağını vurguladı. 

Ayrıca, Türkiye'nin menfaatlerini savunan aktif bir dış politika yürüttüklerini belirterek, farklı sosyal gruplarla daha yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi.

Tüzükte yapılacak değişiklikler arasında Genel Sekreter'in yetkilerinin güçlendirilmesi, ön seçim süreçlerinin düzenlenmesi ve partinin aday gösterme mekanizmalarında yenilikler yer alıyor. 

3 dönem kuralı geliyor 

Örgüt denetiminde ön seçim yapılması ve partide bir kişinin üst üste en fazla üç dönem görev alması gibi konular da ele alınan değişiklikler arasında.  Bu değişiklikle, CHP'nin yerel ve genel seçimlerde daha başarılı olma ve parti içinde daha demokratik bir yapıya kavuşma hedeflerini desteklemesi bekleniyor. 

Buna göre milletvekilleri ve belediye başkanları merkez yoklamasıyla üç dönemden fazla aday olamayacak. Öte yandan Milletvekilinin hangi yöntemle belirleneceğine il örgütü karar verecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultayda yerini alırken Yavaş, tüzük kurultayının partisinin iktidara yürüyüşünün ilk basamağı olacağını, İmamoğlu ise parti içerisinde demokrasi vurgusu yaptı. 

Kılıçdaroğlu katılmadı

"İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adıyla başlayan tüzük kurultayına, CHP eski Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve belediye başkanları katıldı. Davet edilenCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultayda yer almadı.

CHP'nin tüzük kurultayı programı, yeni parti programı hazırlıkları çerçevesinde düzenlenecek Program Çalıştayı ile devam edecek. Çalıştay kapsamında 2 gün boyunca 20 yuvarlak masada program güncelleme çalışmaları yürütülecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa